equilibrium

The art of life

CrameRomania.ro – harta actualizată a turismului viticol din țară

România înregistrează rezultate favorabile cu privire la producția de vin. Cum arata harta actualizată a turismului viticol din țară: câte crame din România pot fi vizitate?

CrameRomania.ro, bază de date bilingvă online a cramelor de la noi, proiectul de susținere a vinului și turismului viticol românesc, lansează cea de-a șaptea ediție actualizată a Hărții viticole a României, un instrument la îndemână și util pentru toți cei care doresc să descopere România ca destinație viticolă. Proiectul Harta viticolă a României are rolul a identifica zonele distincte din România, categoriile principale de vinuri, geografia țării, dar și de a-i ghida pe turiști să găsească mai ușor cramele locale. Harta conține o listă cu cramele locale, fie că sunt mai mari sau mai mici, și nu își propune să fie ghid turistic, ci un instrument educativ, prin care iubitorii vinului pot descoperi cramele și zonele viticole din România.

Cu toate că Oficiul Internațional al Viei și Vinului (OIV) a semnalat că producția de vin din Franța și Italia, două dintre cele mai mari țări producătoare din UE, a fost afectată în mod semnificativ în 2023, România a reușit să-și mențină poziția de al șaselea producător de vin din Europa, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile. Țara noastră a înregistrat o producție de 4,4 milioane de hectolitri, în creștere cu 15% față de anul precedent și cu 4% peste media ultimilor 5 ani, consolidându-și astfel statutul de jucător important pe piața europeană a vinului.

Harta viticolă a României pune accent pe cramele care fac turism viticol: din cele peste 230 de crame prezente în hartă, peste 80 de crame își deschid porțile pentru turiști, 20 dintre ele oferă inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate găsi cazare în vecinătate. Harta viticolă a României are un tiraj anual de peste 1500 de exemplare și este disponibilă în română și engleză. În acest moment, harta este distribuită în wine baruri, magazine specializate și restaurante, în București și în principalele orașe din țară, pentru a ajunge la cât mai mulți pasionați de vin. Aceasta poate fi achiziționată și din magazinul online.

SURSA: Retail.ro | CremeRomania.ro

ianuarie 27, 2024 - Posted by | business | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.