equilibrium

The art of life

Parcul municipal Bistrita va beneficia de un nou look

In scurt timp peste parcul municipal vor intra buldozerele, asta in conditiile in care reabilitarea acestui obiectiv a primit unda verde de la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional. In momentul de fata parcul are 1173 de arbori, iar odata modernizat va avea in final 1220, deci creste numarul de copaci din parc. Aleile din parc vor fi desfiintate si se va face o refigurare nu foarte drastica, dar tot ce este asfalt acolo va fi scos, care va fi inlocuit cu piatra naturala si pavele pe anumite locuri. Accesul rutier din Albert Berger va fi desfiintat, in parc va fi numai acces pietonal, urmand ca accesul rutier sa se desfasoare pe strada Parcului, care va avea iesire undeva la Podul Budacului. In zona Foisorului vom avea o platforma din piatra naturala, unde se vor putea desfasura manifestari de diferite tipuri, iar in apropierea acestui loc va fi amenajata o oglinda de apa. Totodata, parcul va fi prevazut si cu o pista pentru biciclisti. Toate aleile vor fi iluminate, iar in unele locuri iluminatul se va face din pardoseala. Parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi si trei grupuri sanitare, unul in apropierea Centrului Cultural Municipal, unul la iesirea dinspre Nicolae Titulescu, la intersectia cu Alexandru Odobescu si un al treilea in zona baii populare”, spune primarul Ovidiu Cretu. Acesta mai spune ca zona situata in apropierea terasei de la Crama Veche va fi amenajat un labirint din arbusti. „Asta inseamna ca anul viitor, an electoral, parcul municipal va fi un santier”, mai spune Ovidiu Cretu care afirma ca deocamdata nu stie daca acesta va putea fi deschis partial pe timpul lucrarilor.

iulie 27, 2011 - Posted by | bistrita

2 comentarii »

  1. Aleea pentru biciclisti este inoportuna, parcul fiind relativ mic trebuie sa ramana cu functia de odihna si promenada. O eventuala pista pentru biciclete si role poate fi amenajata pe malul stang al raului Bistrita prin construirea unei alei printre sediile Aquabis si Electrica,prin fata fostei uzine electrice pana la albia raului care sa fie traversata cu un pod. Intre acest pod si podul Budacului poate fi construita o pista pentru biciclete si totodata poate fi mai bine valorificata zona de la poalele padurii Codrisor prin amenajarea de baruri si terase si chiar pentru promenada.

    Comentariu de traian | august 12, 2011 | Răspunde

    • Perfect de acord cu tine Traian, oraselul nostru ar putea arata muuult mai bine daca liderii politici locali ar fi mai activi si ar tine sufleteste macar putin la Bistrita, insa tare ma tem ca ei merg pe principiul daca nu le cade ceva in buzunare (un contract, o afacere) nu ii prea intereseaza mare lucru. Am vizitat de curand promenada de la Oradea de langa rau, arata super civilizat. Ma duc des prin orasele tarii, insa trebuie sa recunosc multe dintre ele sunt deja cu multi anii inaintea noastra ca grad de civilizatie. Sunt foarte multe zone in Bistrita care nu au mai beneficiat de nicio updatare serioasa de prin ’85 (strandul orasului, lacul orasului, zona raului, strada podul Jelnei – strandul municipal) acestea sunt doar cateva care imi trec prin minte, insa cand te plimbi prin oras zaresti o sumedenie de locuri infecte, parasite, grotesti. Eu sunt totusi optimist in ciuda criticii mele negative si am speranta ca incet incet Bistrita va arata pe viitor mult mai frumoasa.

      Comentariu de zupernews | august 27, 2011 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.