equilibrium

The art of life

Hrana care ucide!

Cel mai bine informat nu e cel ce primeste informatia dea gata, ci cel ce o cauta singur, o analizeaza si executa pe ea o investigatie amanuntita!

Se povesteste din ce in ce mai mult despre sanatatea noastra si de multe ori se ramane doar la stadiul de discutie iar sanatatea nostra devine din ce in ce mai subreda.

Un corp cu un sistem imunitar slabit va aduce dupa sine intotdeauna o boala

Alimentatia joaca cel mai important rol in ceea ce priveste sistemul nostru imunitar. Din pacate alimentele noastre sunt din ce in ce mai “chimice” iar acest lucru slabeste foarte repede sistemul alimentar. Daca inca nu ati citit “ABC-ul Siguranţei Produselor Alimentare” tiparit din pacate intr-un numar mic de exemplare, trebuie sa stiti ca multe din alimentele consumate de noi aproape zilnic contin foarte multi aditivi alimentari despre care medicii oncologi afirma ca provoaca, in timp, aboli ale sistemului nervos, boli intestinale, de piele, digestive, cancere, tumori.

“Aditivii alimentari” sunt definiti drept orice substanta care in mod normal nu este consumata ca aliment in sine si care nu este utilizata ca ingredient alimentar caracteristic, avand sau nu o valoare nutritiva, care, adaugata intentionat in produsele alimentare in scopuri tehnologice pe parcursul procesului de fabricare, prelucrare, preparare, tratament, ambalare, transport sau depozitare a unor asemenea produse alimentare, devine sau poate deveni ea insasi sau prin derivatii sai, direct sau indirect, o componenta a acestor produse alimentare.Consumul indelungat de produse alimentare aditivate sintetic produce in organismul uman un bombardament asupra organelor interne, care provoaca distrugerea sistemului imunitar (acesta ajunge sa produca anticorpi peste masura, folosindu-i impotriva propriului organism), precum si o serie de tumori maligne si benigne.

Conform raportului Comisiei Nationale de Oncologie – 2000, in Romania cancerul este intr-o crestere alarmanta si se estimeaza ca aceasta afectiune va deveni in scurt timp “boala mileniului III”, impotriva careia nu exista inca premizele ca se va descoperi un antidot. Deocamdata se banuieste doar ca motivele care-l provoaca sunt poluarea, chimicalele din alimente si stress-ul.

Iata si o lista cu aditivi alimentari (E-uri) de care ar trebui sa va feriti:

Suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171, E 172, E 173, E 240, E 241, E 477

Periculoase: E 102, E 110, E 120, E 124
E102 – tratrazina, colorant galben pentru bauturi racoritoare si alcoolice, mustar si gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronsic
E127 – eritrozina, colorant rosu pentru compoturi si alte alimente, bulion si checiup alimentar, provoaca mutatii genetice
E120, E127, E141, E160 – alergici, se gasesc in dulciuri, prajituri, fursecuri
E621 – glutamat de sodiu , se gaseste in supele instant concentrate, mezeluri, si condimente. Are efecte neurotoxice si poate provoca migrene si crampe
E320 – E321, E211 – acidul benzoic si derivatii sai, cancerigeni
E251 – nitrat de sodiu, cancerigen, se gaseste in sucuri, branzeturi
E252 – nitrat de potasiu, cancerigen, snaksuri, chipsuri

Toxice:
– produc boli intestinale: E 220, E 221, E 222, E 223, E 224
– afecteaza tubul digestiv: E 338, E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466
– produc boli de piele: E 230, E 231, E 232, E 233
– suprima din organism vitamina B12: E 200
– cresc colesterolul: E 320, E 321 (antioxidanti din margarina)
– ataca sistemul nervos: E 311, E 312
– produc boli ale aparatului bucal: E 330 (acidul citric sau sarea de lamaie – cel mai periculos adaos cancerigen)

Cancerigene: E 123, E 131, E 142, E 211 (foarte nociv), E 213, E 214, E 215, E 217, E 230, E 631 (glutamatul de sodiu)
Dăunători pentru tractul gastro-intestinal: E-220, E-221, E-222, E-223, E-224;
Dăunători pentru procesele de digestie: E-338, E-339, E-340, E-341, E-407, E-450, E-461, E-463, E-465, E-466;
Dăunători pentru piele: E-230, E-231, E-232, E-233
Inactivează vitamina B12: E-200
Dăunători pentru aparatul cardio-vascular: E-250, E-251, E-252 ( se găseşte mai ales în cârnaţi);
Modifică colesterolul: E-320, E-321;
Dăunători pentru sistemul nervos periferic: E-311, E-312
Provoacă afte bucale: E-330.

Unele “E”-uri au fost incriminate de-a lungul timpului ca având într-un fel sau altul o contribuţie semnificativă la apariţia cancerului cu diverse localizări, în primul rând la nivelul tractului digestiv, ficatului, căilor biliare sau pancreasului:E-110, E-123, E-131, E-142,E-210, E-211, E-213, E-214, E-215, E-216, E-217, E-239, E-330.

Foarte periculoşi, datorită efectului oncogen (cancerigen) dovedit sunt aditivii alimentari: E-330 care se găseşte în sucuri, muştar (sub formă de arome), alimente conservate;

E-123 (interzis în SUA pentru adăugarea în alimente): care se găseşte în ursuleţi de gumă, Smarties, Mamba, Haribo, batoane de peşte, budincă de vanilie, sosuri gata preparate, supe la plic.

Alimentele cu cele mai multe toxine, care ar trebui evitate la consum, sunt margarina vegetala, guma de mestecat, uleiul de mustar, mezelurile, bauturile racoritoare si dulceturile. Dictonul dupa care “important nu e ce bagi in gura, ci ce scoti pe gura” a cazut in desuetudine, odata cu aparitia pe piata produselor alimentare a unei intregi game de aditivi alimentari, care, chipurile, imbunatatesc calitatea produselor, dar care in realitate nu sunt altceva decat substante chimice deosebit de toxice, ori cancerigene.

Pentru mai multe amanunte acceseaza adresele: http://www.aditivialimentari.org/ si pe http://www.ecomagazin.ro/

Reclame

ianuarie 23, 2018 - Posted by | sanatate | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: