equilibrium

The art of life

Doomed – Anna (album de colectie)

Doomed - Anna (2016)Urmaresc deja din anul 2011, inca de la infiintare, activitatea acestui doom death band german si pot spune ca la fiecare noua aparitie formatia aduce ceva deosebit industriei muzicale. De regula Germania nu a prea oferit in istoria muzicala doom death prea multe nume care sa fi ramas in mintea ascultatorilor, taramul productiv in acest domeniu ramane in continuare Anglia, dar iata ca odata cu aparitia formatiei Doomed punctam un nume de luat cu adevarat in serios si pe acest domeniu al pasiuni/tristetii/intunecimii/profunzimii muzicale. O muzica grava, ce apasa orice suflet, un sound patrunzator, adanc, abisal, slow, funeral si care scoate din noi acele parti de durere profunda prin care, vrem nu vrem, la un moment dat trecem in viata.

Exista inevitabil si cateva influente pe care le-am simtit pe partea acustica si care aduc aminte de „Serenades” (1993) semnat Anathema dar care sunt minimale si perfect adaptate pe un slow death mult mai greu ce patrunde si rascoleste mintea si inima apasata de durere. Acest nou album „Anna” (2016) este mult mai bun ca precedentele, foarte bine lucrat, executat impecabil, uimitor de meticulos, bombastic, grav, muzical te impinge parca intr-un imens lac malos plin de lighioane si putreziciuni, un abis al decaderii si zbaterii pentru supravietuire. Nu exista partitura care sa nu aduca o sclipire, un acord ce iese din tiparele intalnite pana in acest moment, totul e fresh si profund si prezinta perfect trauma umana, decaderea, durerea, agonia, dorul, suferinta, decesul.

Povestea se tese pe sublimul durerii. Latura sensibila a vibratiei. A aripilor frante, caderea in haos, ruptura din intuneric a mintii ce incearca sa iasa din nebunie, a sufletului ce plange sange si musca din trup, si rupe vocea ce urla de durere dar nu se aude, acolo in adancul adancurilor noastre profunde, ascunse si nespuse. Cu gura plina de cuvinte indurerate ce se sparg printre dinti si apoi inghitite cu greu, cat de amar e gustul, cat de greu se simt in stomac, ca piatra, si apoi in inima, putred, te golesti de tine, esti ceea ce nu esti, nu mai esti ce esti, ai devenit lut, moloz negru, pamant putred, radacina ce se sufoca in propria agonie. Razboi, conflict, nebunie…

„Anna” este albumul ce prezinta si reprezinta cel mai bine evolutia muzicii doom death inca de la aparitia ei de pe la inceputurile anilor ’90 si pana in zilele noastre si care a reusit sa prinda un contur, o forma deosebita, inimaginabila in urma cu aproape 30 de ani si care reuseste sa aduca in prim plan esenta umana, spiritul pur, vocea interioara, vibratia, acel ceva pe care nu il putem numi, cel ce se simte si se naste, se dizolva, si iar se naste, mereu in forme diverse si culori neantelese, in sunete, emotii ce transmit de acolo din adancuri, de departe, stari profunde…

Albumul a fost inregistrat de casa de discuri ruseasca Solitude Production cei care au mai lucrat si pentru alte nume importante din sfera doom death printre care Evoken, Catacombs, Ordog, Funeral, A Dream of Poe sau Camel of Doom. Albumul a fost inregistrat de Pierre Laube – la toate instrumentele, Vocals (2011-present) plus un ajutor din partea celor de mai jos pe unele piese:

  • Ed Warby (Hail Of Bullets, Ayreon, The 11th Hour, ex-Gorefest) – lead vocals on “The Frozen Wish”
  • Markus Hartung (Panzerkreuzer) – additional vocals on “Your Highness The Chaos”
  • Kris Clayton (Camel Of Doom, ex-Esoteric) – additional vocals on “Withering Leaves”
  • Daniela Laube – additional backing vocals on “The Weeping Trees”
  • Uwe Reinholz (Oak Ridge) – additional guitar solo on “Wither Leaves”
Publicitate

februarie 7, 2017 - Posted by | music |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: