equilibrium

The art of life

MS: 1.725 de cazuri de rujeola, confirmate. Sapte decese au fost provocate de aceasta afectiune

Ministerul Sanatatii: 1.725 de cazuri de rujeola, confirmate. Sapte decese au fost provocate de aceasta afectiune

Raed Arafat: „Vaccinarea copiilor este vitala!”

Valentin Popescu, purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii, a anuntat ca pana in prezent au fost confirmate 1.725 de cazuri de rujeola, fiind inregistrate si sapte decese provocate de aceasta afectiune, potrivit Agerpres.

‘In acest moment, avem confirmate 1.725 de cazuri (de rujeola, n.r.). Sunt inregistrate sapte decese, iar in cazul unui al optulea deces nu a fost inca pus diagnosticul de confirmare. In acest moment sunt la Institutul Cantacuzino probe pentru analize si vom vedea in perioada urmatoare daca se confirma decesul din cauza rujeolei si pentru acest caz’, a precizat el in cadrul unei declaratii acordate presei.

Cazurile de rujeola au fost inregistrate in 32 de judete, cele mai multe fiind in Arad (454), Mures (238) si Timis (240). Valentin Popescu a mai precizat ca, in urma epidemiei, Ministerul Sanatatii impreuna cu experti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ai UNICEF si de la Institutul de Sanatate Publica vizeaza o serie de masuri pentru scaderea varstei de vaccinare.

‘Aceste masuri privesc scaderea varstei de vaccinare la 9 luni, pentru ca o caracteristica a acestei epidemii de rujeola este ca afecteaza copiii sub un an, iar pentru copiii cu varsta intre cinci si noua ani, care nu au o a doua doza de vaccin, ei sunt chemati la vaccinare. Chiar in acest moment medicii de familie fac catagrafierea acestor copii, vaccinul se distribuie catre medicii de familie si vaccinarea se poate face. Sunt suficiente doze de vaccin pentru aceasta afectiune. Sunt peste 300.000 de doze disponibile la nivel national care vor fi distribuite catre medicii de familie acolo unde este nevoie’, a explicat el.

Valentin Popescu a subliniat ca mesajul Ministerului Sanatatii catre parinti este sa mearga la medicul de familie si sa-si vaccineze copilul, daca stiu ca nu au primit dozele de vaccin conform calendarului national de vaccinare.

In ce priveste stocurile de ser antirabic, el a precizat ca sunt asigurate rezerve pentru situatiile de urgenta.

‘A existat o problema a producatorului si din aceasta cauza nu a putut pune la dispozitie o intreaga cantitate de ser. In schimb, a furnizat tarii noastre o cantitate de ser antirabic pentru situatiile de urgenta, cantitate care exista in acest moment la Unifarm si este folosit acolo unde apar situatii de urgenta. In cursul acestei luni va fi refacut stocul, pentru ca au fost informati de producator ca si-a rezolvat problemele de fabricatie’, a adaugat Valentin Popescu.

„Vaccinarea copiilor este vitala!”, scrie duminica seara, pe pagina sa de Facebook, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat. El adauga ca a urmarit „inversunarea cu care unele persoane publice fac reclama anti-vaccinare” si subliniaza ca „Nu cred ca toate statele conspira impotriva cetatenilor lor si nici statul Roman nu conspira impotriva Romanilor si a copiiilor lor! Va rog si va indemn sa va documentati bine inainte de a condamna copilul D-voastra si alti copii cu el la moarte sau la mutilare pe viata!”

Mesajul integral postat de Raed Arafat:

Am urmarit inversunarea cu care unele persoane publice fac reclama anti-vaccinare! Este datoria mea ca medic sa iau o pozitie clara fundamentata pe ce am invatat si pe ce am vazut pe parcursul anilor.

Este incredibil, si chiar extrem de periculos, pentru ca unii chiar cred cele spuse de astfel de persoane care au un grad de credibilitate mare, fiind persoane publice!

Ca medic va spun ca cel mai grav lucru ar fi revenirea unor boli care au fost eradicate datorita campaniilor de vaccinare. Poliomielita este una dintre bolile erdicate datorita vaccinarii si care a inceput sa re-apara din cauza refuzului unor parinti de a-si vaccina copiii lor! Nu stiu ce poate gandi sau simti un parinte care nu-si vaccineaza copilul cand o sa vada copilul sau mutilat pe viata sau cand o sa-si piarda copilul din cauza unei boli impotriva careia acesta nu a fost vaccinat. Respect parerile altora, insa cand o persoana publica face reclama impotriva vaccinarii trebuie sa vina cu probe stiintifice incontestabile. La acest moment singurele probe incontestabile sunt cele in favoarea vaccinarii si nu cele impotriva!

Vaccinarea copiilor este vitala! Nu cred ca toate statele conspira impotriva cetatenilor lor si nici statul Roman nu conspira impotriva Romanilor si a copiiilor lor! Va rog si va indemn sa va documentati bine inainte de a condamna copilul D-voastra si alti copii cu el la moarte sau la mutilare pe viata!

SURSA: Hotnews 1 | Hotnews 2

Reclame

decembrie 19, 2016 - Posted by | sanatate | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: