equilibrium

The art of life

Băile Figa, de la baltă de nămol la staţiune de succes

Baile FigaSezonul 2016 vine cu noi surprize pentru turiştii care aleg să-şi petreacă câteva zile de relaxare, la Băile Figa. Autorităţile au pregătit un nou bazin cu apă dulce, au extins zonele de plajă, au adus nisip şi umbreluţe şi se pregătesc pentru a monta un nou topogan, de mari dimensiuni, pentru iubitorii de adrenalină.Studiile efectuate de specialişti au arătat că apa sărată de la Figa şi nămolul din această zonă are proprietăţi curative, fiind mai bun decât nămolul de la Techirghiol, ceea ce a creat un alt proiect… Un SPA, cu o bază de tratament gândită la ultimele standarde în materie, care se va realiza anii ce urmează.

Istoria staţiunii Figa a început 2008 când zona a fost inclusă într-un proiect, finanţat din fonduri PHARE – „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea de Nord-Vest”, proiectul în valoare de 4,2 milioane de euro vizând amenajarea a trei staţiuni unde au existat resurse de apă sărată.

1,8 milioane de euro au fost alocaţi pentru amenajarea staţiunii Băile Figa, restul banilor mergând la băile de la Cojocna şi la Dej. Până acum la Figa au fost investiţi peste 5 milioane de euro.

Staţiunea Băile Figa este construită în jurul sitului arheologic salifer de la Figa, site care datează din anii 700 Î Hr. şi care este comparabil ca şi valoare ştiinţifică cu cel din Hallstatt din Austria.

SURSA: Gandul

Mai 26, 2016 - Posted by | bistrita, business, turism |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: