equilibrium

The art of life

Moringa – ceaiul imortalitatii

Moringa Oleifera provine initial din India unde creste la poalele muntilor Himalaya. In textele vedice s-a vorbit inca de acum 5000 de ani de moringa iar Ayurveda spune ca Moringa ar vindeca peste 300 de boli. Cu timpul Moringa s-a raspandit in regiunile tropicale si subtropicale ale planetei. Copacul creste pana la 30 cm pe luna si poate sa creasca pana la 4 metri pe an. Moringa este folosita de mai multe mii de ani in tarile unde creste in medicina si ca sursa de hrana si energie.

Moringa Oleifera este denumit ”Copacul miracol” datorita proprietatilor sale vindecatoare si hranitoare. Moringa, arborele imortalitatii, a fost secretul calugarilor tibetani care il foloseau pentru o viata mai lunga si o sanatate de moringafier. Beneficiile sale nutritionale sunt de neegalat, frunzele acestui copac fiind considerate in antichitate un dar de la divinitate. Originara din India, Moringa oleifera are o gama impresionanta de utilizari medicinale cu o mare valoare nutritiva si beneficii medicinale. Moringa este folosita in intreaga lume pentru combaterea malnutritiei. Este un aliment complex din punct de vedere nutritiv, bogat in vitamine, minerale si aminoacizi. Un consum zilnic de pudra de moringa contribuie la refacerea dezechilibrelor din corp, aduce un aport nutritiv specific superalimentelor si te ajuta sa-ti iei cele 6-10 portii zilnice recomandate de legume.

Frunzele uscate de Moringa Oleifera contin vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B7, C, D, E si K; minerale precum calciu, fier, magneziu, zinc, sulf, potasiu si cupru, care asigura corecta functionare a intregului corp uman; un numar de 46 de oxidanti, printre care si flavonoizii, care protejeaza organismul de aparitia cancerului si incetinesc procesul de imbatranire; fitonutrienti, precum alfa-caroten, beta-caroten, luteina, omega-3, omega-6, omega-9, clorofila si zeaxantina, care purifica ficatul, contribuie la refacerea celulelor rosii din sange, stimuleaza activitatea sistemului imunitar si, cel mai important, intineresc corpul uman la nivel celular.

Datorita tuturor acestor elemente pe care le are Moringa Oleifera este o adevarata sursa de sanatate si este folosita pentru prevenirea si combaterea a 300 de boli diferite.

Frunzele proaspete de Moringa Oleifera contin pe gram:

  • de 4 ori mai mult Calciu decat in Lapte. Calciul este esential pentru cresterea corpului, stimularea secretiei hormonale, activitatea musculara, transmiterea impulsurilor nervoase, fortificarea sistemului osos;
  • de 7 ori mai multa Vitamina C decat in Portocale. Vitamina C este esentiala pentru tratarea racelii si a gripei;
  • de 3 ori mai mult Potasiu decat in Banane, ajutand astfel la scaderea tensiunii arteriale;
  • de 3 ori mai mult Fier decat in Spanac. Fierul stimuleaza formarea globulelor rosii, ajuta oxigenarea corecta a creierului si a muschilor, creste capacitatea mentala;
  • de 4 ori mai multa Vitamina A decat in Morcov;
  • la fel de multe proteine ca si intr-un ou.

Moringa este considerat una dintre cele mai complete si dense nutritiv plante de pe Pamant. Frunzele sale sunt consumate de mii de ani ca supliment nutritiv. Cu peste 90  de nutrienti, 46 antioxidanti si numeroase minerale, Moringa este deseori utilizat in combaterea malnutritiei in tarile sarace.

Fiecare gram de Moringa contine mai multa vitamina B12 decat o friptura, mai multa vitamina A decat ouale si mai mult calciu decat laptele – aceste frunze micute sunt mari cand vine vorba de continutul nutritiv.

Ceaiul Moringa Oleifera este utilizat pentru numeroasele sale beneficii aduse:

  • pentru un somn linistit, relaxeaza sistemul nervos;
  • poate face parte din dieta datorita continutului sau bogat de nutrienti;
  • scade nivelul colesterolului si cel al zaharului din sange;
  • ajuta la buna circulatie a sangelui si la obtinerea tensiunii arteriale favorabile;
  • pentru o digestie usoara;
  • imbunatateste vederea si asigura sanatatea cardiovasculara datorita vitaminei A (beta-caroten);
  • asigura sanatatea dintilor, oaselor, pielii, parului si unghiilor.

Moringa oleifera este o plantă ce se cultivă în prezent în Africa, Arabia, Caraibe, America de Sud şi Asia. Această plantă a devenit în ultimii ani un important motor al dezvoltării rurale în zonele în care este cultivată. Este o plantă moringa oleiferarapid crescătoare, rezistentă la secetă, ce poate ajunge la înălţimea de 10-12 metri. Aceasta este utilizată în scop medical pentru prevenirea sau tratarea unui număr impresionant de afecţiuni precum anemie, artrită, dureri articulare, astm, cancer, diabet, epilepsie, afecţiuni gastrice, dureri de cap, presiune arterială ridicată, pietre la rinichi, afecţiuni ale tiroidei, infecţii etc. Moringa oleifera este utilizată şi ca afrodiziac, anticoncepţional, dezinfectant, sau pentru stimularea sistemului imunitar, tratarea gingivitei etc. Uleiul de moringa este utilizat în diverse alimente, parfumuri, produse pentru îngrijirea părului, creme etc. Seminţele de moringa cât şi tecile verzi sunt utilizate în bucătărie precum mazărea sau fasolea verde. Frunzele sunt gătite precum spanacul, acestea fiind uneori uscate şi utilizate ca şi condiment. Resturile rămase în urma obţinerii uleiului din seminţe sunt utilizate ca îngrăşământ natural şi pentru a purifica apa din fântâni.

Scoarţa de pe rădăcină şi rădăcina sunt considerate periculoase. Acestea conţin substanţe ce pot produce paralizie, contracţii uterine, dezechilibru enzimatic, afecţiuni hepatice şi renale şi deces.

SURSA: Rolplant | Viata Verde Viu | Ce sa Mancam | Moringa Europa 

Mai 5, 2016 - Posted by | sanatate |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: