equilibrium

The art of life

Tibi Useriu a castigat „cursa vietii” de la Cercul Polar

Tibi UseriuBistriteanul a trecut primul linia de sosire dupa o cursa de 566 km in zona Cercului Polar, terminand cu 56 de minute în fata singaporezului Toh Poh Joo. Ceilalti cinci competitori au sosit împreuna: Michael Hull (Australia), Frank Fumich (SUA), Alex Nemet (SUA), Vlad Tanase si Andrei Rosu. Tibi Useriu a reusit sa castige maratonul extrem ”6633 Arctic Ultra” dupa o saptamana de alergare la minus 62 de grade pe vant puternic si ninsoare, dormind pe apucate, avand insa cu el foarte multa ambitie, forta fizica si mentala. Dupa ce a trecut linia de sosire, ultramaratonistul Tibi Useriu a fluturat drapelul Romaniei.

Bistriteanul de 41 de ani care a dus steagul Romaniei la Polul Nord s-a antrenat intreaga iarna in Pasul Tihuta din Muntii Calimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber in noptile geroase de iarna si a facut baie la copca pe ger pentru a rezista la Polul Nord. Maratonul a inceput in 11 martie si s-a incheiat pe 19 martie.

Din 2007 si pana la editia din acest an din cei peste 200 de participanti doar 19 au reusit sa treaca linia de sosirea. La editia 2016 au luat statul 12 concurenti, trei dintre ei fiind Romani – Tiberiu Useriu, Vlad Tanase si Andrei Rosu. Din cei 12, doi au abadonat maratonul, ceilalti reusid sa treaca linia de sosire. Cei trei romani au preluat conducerea cursei inca din prima zi de competitie,insa inainte de ultimul checkpoint au fost depasiti de un alegator din Singapore.

” Tibi Useriu este, fara indoiala, un campion „, au declarat organizatorii maratonului.

SURSA: Radio Transilvania Bistrita 94.1 FM

Reclame

martie 19, 2016 - Posted by | bistrita, news | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: