equilibrium

The art of life

Bistrita – locul 27 in TOP 40 FORBES 2016

Top 40 FORBES: Cele mai bune orase pentru afaceri din Romania. Bistrita se afla pe locul 27

Publicatia Forbes a intocmit un top al celor mai bune 40 de orase ale Romaniei pentru afaceri in anul 2016. Aflat la editia a patra, topul e condus de Timisoara, Cluj si Bucuresti. Criteriile pe baza carora au fot departajate orsele au fost: Produsul Intern Brut pe judet, PIB-UL pe cap de locuitor, societatile comerciale cu capital strain, castigul salarial, somajul, infrastructura rutiera, infrastructura feroviara, stocul de locuinte, numarul intreprinderilor active si unitatile de invatamant. Cele mai bune 10 orașe pentru afaceri în 2016 sunt, în ordine, Timișoara, Cluj-Napoca, București, Oradea, Constanța, Brașov, Arad, Ploiești, Pitești, Iași. Bistrița, având în Leoni compania cea mai puternică, a urcat două poziții în clasament față de anul 2015 și ocupă locul 27. Aceste date statistice au avut ca surse Institutul National de Statistica, Comisia Nationala de Prognoza, Oficiul National al Registrului Comertului, Ministerul Finantelor Publice si portalul listafirme.ro. Cele mai bune 10 orașe pentru afaceri în 2016 sunt, în ordine, Timișoara, Cluj-Napoca, București, Oradea, Constanța, Brașov, Arad, Ploiești, Pitești, Iași.
Bistrița, având în Leoni compania cea mai puternică, a urcat două poziții în clasament față de anul 2015 și ocupă locul 27. În urma Bistriței se află orașele Slatina, Giurgiu, Slobozia, Brăila, Drobeta Turnu Severin, Miercurea Ciuc, Piatra Neamț, Zalău, Botoșani, Buzău, Focșani, Sfântu Gheorghe și Vaslui.

BISTRITA – Locul 27 in 2016
Regiune de dezvoltare: Nord-Vest
Populație: 70.493
Primar: Ovidiu Teodor Crețu (PSD)
Cea mai puternică companie: Leoni Wiring Systems RO
Industrii principale: Componente auto, metalurgie, materiale de construcție, servicii
Cele mai mari companii din județul Bistrița-Năsăud sunt Leoni Wiring Systems (fabricarea echipamentelor electrice), Rombat (fabricarea de acumulatori și baterii) și Italtextil (industria textilă).

SURSA: Forbes.ro

Reclame

Februarie 11, 2016 - Posted by | bistrita, business | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: