equilibrium

The art of life

De-am fi cu totii uneori ciobani

Cioban: „apai io zic sa nu mai trimitem parlamentarii in puscarii, sa mi-i dea mie la stana, pedeapsa la locul de munca. I-oi trimite pe munte cu turma si numa’ tri cani si sa-mi aduca toamna toate oile inapoi”
 
Ciobanii au dat in opinia mea o inalta mostra de civism, o lectie pentru pasiva populatie a Romaniei pe care nu o misca decat emotiile extreme.
 
Oamenii acestia nu au venit la Bucuresti pentru a cere ceva in plus, pentru a pretinde mai stiu eu ce subventii. Nici nu au avut nevoie de o tragedie si emotia ce i-a urmat pentru a reactiona.
 
Au venit la Bucuresti cu sumane si bate ca sa protesteze fata de o lege imbecila si cu un puternic iz clientelar, care ii afecteaza nu numai in meserie, ci si in obiceiurile lor traditionale.
 
De ce spun ca Legea Vanatorii este inepta? Pentru ca limitarea drastica a numarului de caini pe care este indrituit sa ii tina un cioban nu are nicio justificare, depinde doar de forma de relief unde paste turma, nu de marimea turmei. Limitarea nu e noua. Ea aparea si in Legea fondului cinegetic si in Legea 103 din 1996, si in Legea Vanatorii 407/2006.
 
Niste parlamentari destepti tare au socotit ei inca anii ’90, dupa metode numai de ei stiute, ca la ses pentru o turma, indiferent ca are 50 de oi sau 600, este suficient un caine. La munte, trei sunt destui. Au bagat evident si amenzi consistente intre 500 si 1.500 de lei pentru depasirea numarului de caini.
 
Vorba unui cioban hatru pe care il citez din memorie: „apai io zic sa nu mai trimitem parlamentarii in puscarii, sa mi-i dea mie la stana, pedeapsa la locul de munca. I-oi trimite pe munte cu turma si numa’ tri cani si sa-mi aduca toamna toate oile inapoi”.
 
SURSA: un material de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor –  Ziare.com
Reclame

decembrie 16, 2015 - Posted by | news

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: