equilibrium

The art of life

Oameni de lumina (IN MEMORIA lui Rugina si Claudiu)

IN MEMORIA lui Claudiu Petre şi Adrian Rugină – spectatorii din clubul Colectiv care au murit încercând să-şi salveze prietenii prinşi în incendiu

………………….

„Satanistii” au indeplinit cea mai mare porunca a Dumnezeului crestin, pentru ca nu este dragoste mai mare ca atunci cand cineva isi pune sufletul pentru aproapele lui.

Acum, autoritatile romane si reprezentantii de top ai bisericii statului sunt degeaba.

Din pacate tot asa am aflat despre incompetenta autoritatilor si despre lipsa de credinta si iubire a reprezentantilor bisericii. Nu crestinismul este de vina, ci cei care pozeaza in crestini, cum nici democratia nu este de vina, ci cei care pozeaza in oameni politici, adepti ai democratiei.

” In ultimele zile de la tragedia din clubul Colectiv, am aflat ca putem fi uniti in astfel de momente, de la metalistii tineri la babele care iti vor locul in autobuz, toti au iesit in strada intr-un mars al tacerii, dar un mars care a nascut Claudiu Petre şi Adrian Rugină (IN MEMORIAM)voci interioare, un mars care ne-a facut sa constientizam ca sunt multe probleme la care noi am inchis ochii. Am aflat de asemenea ca avem eroi printre noi, ca ‘satanistii’ au indeplinit cea mai mare porunca a Dumnezeului crestin, pentru ca „nu este dragoste mai mare ca atunci cand cineva isi pune sufletul pentru aproapele lui”. Nu poti decat sa te simti mic, neimportant, un nimic, pe langa ce sunt Rugina si Claudiu. Am aflat ca suntem ‘satanisti’, am fost catalogati asa de preoti, de intelectuali, de babe, de inculti, de figurine publice, de specialisti, de politicieni si de cine mai vreti voi. Am vazut mai multa iubire si crestinism la rockerii satanisti in timpul unui singur weekend decat am vazut la crestini in timpul Saptamanii Patimilor. Am vazut totusi si preoti verticali, dupa cum am spus, preoti care au lovit la randul lor in atitudinea bisericii. De politic nu cred ca mai are rost sa vorbim. (Cristi Nedelcu – Metalhead)

Unul dintre cei mai respectaţi români din diaspora, preotul Ioan Florin Florescu, le-a adus un omagiu tulburător lui Claudiu Petre şi Adrian Rugină, tinerii care au murit în incendiul din Clubul Colectiv încercând să salveze vieţile altora rămaşi înăuntru.

„Mă plec cu cutremur în faţa jertfei lor”

„Multe am aflat zilele astea despre bostani, dar cel mai important lucru l-am aflat despre oameni, nu in intelepciunea pentru morti a parintelui Savatie, ci in iubirea pentru vii a celor doi tineri, Claudiu si Adrian, care au murit in foc, dupa ce s-au intors acolo ca sa-si salveze prietenii. Baietii acestia nu au stiut cat de periculosi sunt bostanii si muzica rock. Nu stiau ei nimic despre moarte si simbolurile ei, dar ne-au invatat ceva despre viata si dragoste. Mai mult ca sigur ca nu aveau in camerele lor nici cutiute cu moaste sfinte. Dar s-au intors in foc de doua ori pentru aproapele lor. Eu nu stiu daca m-as fi intors macar o singura data. Ei au implinit cea mai mare porunca a lui Iisus: „nu este dragoste mai mare ca atunci cand cineva isi pune sufletul pentru aproapele lui”. Eu nu sunt in stare sa o implinesc nici pe cea mai mica. Nu s-or fi jucat ei de-a lumina, dar sufletele lor curajoase s-au facut cu totul lumina. Ma plec cu cutremur in fata jertfei lor, ca si cum ar fi intrat in foc sa-mi salveze copilul. Cand m-or urmari sa ma arunce in foc demonii bostanilor, as vrea sa am si eu curajul si dragostea lui Claudiu si Adrian.” (preot Ioan Florin Florescu – Adevarul.ro)

Anunțuri

Noiembrie 3, 2015 - Posted by | cultura, spirith | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: