equilibrium

The art of life

OMS: Mezelurile sunt cancerigene

OMS: Mezelurile sunt cancerigene. Mezelurile si carnea rosie sunt la fel de daunatoare precum tutunul, alcoolul sau azbestul

Mezelurile sunt cancerigene, potrivit evaluarii publicate luni de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care avertizeaza ca si carnea rosie este „probabil” cancerigena, scrie AFP.

„Aceste rezultate confirma recomandarile de sanatate publica actuale care cer limitarea consumului de carne”, a declarat Dr Christopher Wild, directorul Centrului international de cercetari asupra cancerului (CIRC), care se afla la originea evaluarii.

Porcul este inclus in randul carnii rosii, ca si vita, mielul, capra si calul.

Includerea mezelurilor si a altor produse de carne procesata in grupa agentilor care pot provoca aceasta boala, precum tutunul sau azbestul, nu inseamna ca sunt la fel de periculoase, noteaza CIRC.

Potrivit celor mai recente estimari ale proiectului „Global Burden of Disease Project, 34.000 de decese provocate de cancer pe an in intreaga lume sunt imputabile unei alimentatii bogate in mezeluri, fata de un milion de decese provocate de cancer si imputabile tutunului si 600.000 consumului de alcool.

CIRC s-a bazat pe peste 800 de studii pentru a include carnea procesata in categoria agentilor „cancerigeni pentru oameni (Grupa 1)”. Acest clasament a fost stabilit pe baza unor „indicatii suficiente potrivit carora consumul de carne procesata poate duce la cancer colorectal la oameni”.

„Acest risc creste cu cantitatea”, a spus Dr Kurt Straif, de la CIRC.

Consumul de carne rosie a fost clasat drept „probabil cancerigene pentru oameni” (Grupa 2A) pe baza unor „indicatii limitate”.

SURSA: Hotnews.ro

Anunțuri

Octombrie 27, 2015 - Posted by | sanatate |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: