equilibrium

The art of life

Scandalul Volkswagen – 105.000 de masini au fost afectate in Romania

In Romania scandalul Volkswagen afecteaza 105.000 masini de la marcile Volkswagen, Audi, Skoda si Seat.

In Romania scandalul Volkswagen afecteaza 105.000 masini de la marcile Volkswagen, Audi, Skoda si Seat, dintre care 56.000 erau noi la data inmatricularii, iar 49.000 erau vechi, a spus Iulian Matache, ministrul Transporturilor. Este vorba de masini diesel Euro 5 cu motoare de 1.2, 1.6 si 2 litri. Stocurile de masini Volkswagen, Audi, Skoda si Seat, cu motoare 1.2 TDI, 1.6 TDI si 2.0 TDI sunt oprite de la comercializare pentru ca RAR nu mai elibereaza carti de identitate (CIV).

„La dealerii Volkswagen se afla pe stoc aproximativ 300 de autoturisme pentru care nu vor mai fi eliberate carti de identitate pana la rezolvarea problemei. Aceste autovehicule nu vor mai putea fi vandute”, spune ministrul.

Ministrul spune ca a cerut ca Volkswagen sa comunice imediat lista completa a numerelor de identificare pentru autovehiculele pe care au fost folosite dispozitive si tehnici de manipuilare: vehicule noi, Euro 5, diesel echipate cu motoare din familia EA 189.

Autoritatile romane spun ca au cerut ca ministerul transporturilor din Germania sa comunice (cand va primi de la VW) autoritatilor romane care este planul de masuri si calendarul exact prin care compania germana vrea sa rezolve problema.

Dupa ce se vor cunoaste aceste date si informatii, dealerii din Romania ai Volkswagen vor rechema pentru actiuni corective, atat masini noi, cat si cele second-hand. „Registrul Auto Roman va urmari implementarea corespunzatoare a calendarului de remediere”

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a spus ca statul roman se va indrepta impotriva Volkswagen (producator/importator) pentru eventualele daune de mediu si diferente de timbru de mediu pentru masinile cu probleme. Clientii acestor masini nu vor avea de platit nimic ca diferenta de timbru de mediu, deoarece oamenii au fost de buna-credinta si nu au stiut ca achizitioneaza o masina cu abateri de la standarde.

Pe plan mondial sunt afectate 11 milione de masini care urmeaza sa fie rechemate: 5 miloane de masini Volkswagen, 2,1 milioane Audi, 1,2 milioane Skoda, 700.000 Seat,1,8 milioane de vehicule comerciale VW si alte 200.000 din restul marcilor din grup. In Germania sunt cele mai multe masini – 2,8 milioane, in Marea Britanie sunt 1,2 milioane, iar in Franta, circa un milion.

SURSA: Economie Hotnews.ro

Anunțuri

Octombrie 1, 2015 - Posted by | auto, business |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: