equilibrium

The art of life

Closer to the Moon (best movie)

Bucuresti, anul 1960.
Dupã o povestire adevãratã.

” Aici mai întâi îi arestãm pe tovarãsii care fac probleme, si apoi le atribuim o infractiune”.

În timpul Celui De-al Doilea Rãzboi Mondial, rezistenta antinazistã în România era în principal organizatã
de cãtre partidul comunist. Mai multi tineri evrei s-au alãturat cauzei crezând cã libertatea lor va veni din partea Uniunii Sovietice. Armata Rosie nu a eliberat, ci a înrobit tara, odatã cu întreaga Europã Centralã. A fost instalat un regim sever. Fostii partizani evrei au devenit parte a elitei guvernamentale. Pozitiile lor au început sã se erodeze, iar pânã la sfârsitul anilor ’50 au fost sistematic înlãturati din pozitiile lor de putere si influentã.

Rãdoiu Maximilian, Dorneanu Dumitru, Orodel Rãzvan, Ristea Iorgu si Bercovich Alice sunt acuzati de atacarea si jefuirea, în data de 15 august 1959, a masinii Bãncii Nationale a României, în timp ce transporta bani filialei din Piata Martirilor numãrul 13.

Povestea anchetatorilor:
În dimineata de 15 august 1959, cinci hiene însetate de sânge îsi pândeau prada. O masinã apartinând Bãncii Nationale Closer to the Moon (2014)a statului care transporta salarii în valoare de 2 milioane de lei pentru mii de comunisti muncitori, decenti. Înarmati cu pistoale si mitraliere ei l-au atacat violent pe sofer si pe agentul de pazã, amândoi neînarmati. Multimea a fost îngrozitã. Trecãtori nevinovati au fost rãniti. S-au auzit focuri de armã în capitala noastrã, pentru prima datã de dupã rãzboi. Si nu este un accident cã acesti barbari si-au dus la îndeplinire actele atroce în fata maternitãtii, acolo unde bebelusii nostri nevinovati întâmpinau cu curaj viitorul lor socialist. Este evident cã acesti infractori erau plãtiti de imperialisti strãini si de sionisti si au o urã profundã fatã de institutiile socialiste ale tãrii noastre. Lumea solicitã cea mai severã sentintã pentru fiecare dintre acesti sabotori si trãdãtori!

Lumea solicitã sã fie dat un exemplu! Tovarãse judecãtor, lumea solicitã executarea acestor serpi infami!

Verdictul! Tribunalul Militar al Republicii Socialiste România în aceastã zi de 17 august 1960 decide cã cei cinci acuzati sunt gãsiti vinovati de conspiratie împotriva statului, acte criminale de teroare si jaf înarmat al banilor publici. Instanta îi condamnã pe inculpati la moarte prin împuscare. Aceste sentinte sunt definitive si irevocabile!

Sistemul decide ca acest proces va fi doar o scenã dintr-un film mai complex. Se va face un documentar educational, unul cu totul special de manipulare si propaganda.

Un film in regia lui Nae Caranfil, cu Vera Ferminga si Mark Strong (Imdb / trailer film)

Anunțuri

Septembrie 28, 2015 - Posted by | film | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: