equilibrium

The art of life

Oţetul de mere, ingredientul-medicament din bucătărie

Oţetul de mere, ingredientul-medicament din bucătărie. Tratează durerea de cap şi scade colesterolul. Ţine sub control nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, este aliat de nădejde în curele de slăbire, ajută digestia, tratează durerea de cap şi vindecă şi durerile de stomac. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le aduce organismului oţetul de mere.

Nelipsit din bucătăria oricărei gospodine, banalul oţet de mere face minuni în numeroase afecţiuni. Cu un bogat conţinut de vitamine – A, B1, B2, C şi P, minerale şi oligoelemente – fosfor, calciu, magneziu, fluor, fier, sulf, siliciu, pectiă, enzime şi acizi organic obţinuţi prin fermentare, oţetul de mere acţionează asupra corpului în mai multe feluri.

“Oţetul de mere participă la reînnoirea florei intestinale datorită acizilor organici conţinuţi. Este aliatul de nădejde în caz de intoxicaţie alimentară. Atenţie: aici ne referim la problemele digestive lejere, în caz de probleme serioase, trebuie să consulţi medicul. Oţetul de mere este ideal şi după o masă copioasă. Pentru asta, este de ajuns să consumi o linguriţă de oţet de mere”, spune dr. Cătălin Luca, medic medicină internă, cu competenţă în apifitoterapie.

Nu numai că ne ajutăm să slăbim, fiind ingredientul vedetă în cadrul unei dietă, ci are acţiune împotriva îmbătrânirii pielii, este un remediu excelent în curăţarea pielii şi face părul mai strălucitor, dacă după spălare clătirea se face cu o jumătate de cană de oţet în care se adaugă aceeaşi cantitate de apă. În sezonul rece, când răcelile sunt la tot pasul, oţetul de mere tratează infecţiile respiratorii
“Oţetul de mere conţine acid acetic care favorizează circulaţia sângelui în ţesuturi. Pentru asta ai nevoie de următorul preparat: o linguriţă de oţet în 250ml de apă. Se poate îndulci cu puţina miere şi se consumă de trei ori pe zi, câte o cană”, spune medicul.

Cinci motive să consumi oţet

  1. Îmbunătăţeşte circulaţia. Oţetul de mere actionează, în egală măsură şi asupra circulaţiei sanguine, elimina toxinele, favorizând circulaţia.
  2. Ajuta la stabilirea tensiunii ateriale, fie ca este prea mica, fie ca este prea mare. Aceste efecte se datoreaza chercetinei.
  3. Combate colesterolul. Oţetul de mere are un efect anti-colesterol, favorizează metabolismul zaharurilor, reducând aciditatea organismului.
  4. Luptă cu artrita. Datorită conţinutului bogat de potasiu, oţetul de mere participă la eliminarea depozitelor de calcar în caz de artrită. Poate acţiona şi asupra crampelor musculare.
  5. Elimină durerea de cap. În caz de cefalee, se poate folosi şi otetul de cidru, prin inhalare. Într-un bol, se pune jumătate apă, jumătate oţet de mere. Trateaza durerile de stomac. Oamenii au tendinţa să creadă că tot ce este acid le va provoca arsuri la stomac. În realitate, refluxul gastro-esofagian este provocat în special de acidul clorhidric existent în stomac.

SURSA: Adevarul.ro

comanda otet de mere cu miere: Acetica Bistrita

Anunțuri

Septembrie 7, 2015 - Posted by | sanatate |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: