equilibrium

The art of life

Ingrediente periculoase din pâine

Fiţi cu băgare de seamă când luaţi pâine, căci de multe ori pâinea nu are niciun beneficiu în dietă, ea nu conţine nici fibre, nici vitamine, deoarece le pierde în timpul procesării. Dar care sunt de fapt acele ingrediente periculoase din pâine?

Pâinea, alimentul de bază la masă, a devenit şi ea nocivă pentru sănătate. Bineînţeles, nu toată pâinea de pe piaţă este aşa, însă trebuie să ştiţi că pâinea care nu se întăreşte repede, ci rămâne proaspătă şi bună după o săptămână conţine ingrediente periculoase de care trebuie să vă feriţi. Chiar dacă există o tendinţă de a alege pâine neagră în locul celei albe, din motive dietetice, se pare că nu toată pâinea neagră de pe piaţă este autentică. Aceasta de multe ori este pâine albă cu coloranţi.

Aşadar, fiţi cu băgare de seamă când luaţi pâine, căci de multe ori pâinea nu are niciun beneficiu în dietă, ea nu conţine nici fibre, nici vitamine, deoarece le pierde în timpul procesării. Trebuie multă atenţie când cumpăraţi pâine, citiţi eticheta înainte şi încercaţi să vă feriţi de următoarele ingrediente nocive organismului: grăsimi vegetale hidrogenate, zahăr, colorant caramel, emulgatori mono şi digliceride ale acizilor graşi şi E 282 (propionat de calciu).

Ingrediente periculoase din pâine – grăsimi vegetale hidrogenate și zahăr

Grăsimile vegetale hidrogenate sunt făcute de om prin transformarea grăsimilor lichide, adică a uleiurilor, în grăsimi solide prin folosirea unor substanțe chimice la temperaturi foarte mari. Acestea fac pâine mai pufoasă, îngreunează apariția mucegaiului, astfel că pâine rezistă mai mult timp. Acestea sunt foarte periculoase, deoarece cresc colesterolul rău, provoacă diabet și obezitate.

Zahărul ajută pâinea să crească frumos și dă un gust dulce plăcut. Drojdia se hrănește cu zahăr, de aceea pâinea arată așa pufoasă și bună. Este totuși o problemă, căci zahărul este vinovat de apariția multor boli grave, inclusiv cancer și diabet. Pe etichetă zahărul mai apare și ca dextroză sau glucoză.

Colorantul caramel este printre ingredientele cancerigene și are rolul de a colora pâinea neagră sau de secară, dar se găsește și în sucurile acidulate. Consumat foarte des, alături de alte ingrediente bombă, provoacă boli grave. Ingrediente periculoase din pâine – emulgatorii mono și digliceride ale acizilor grași, E 471 și E 282, propionat de calciu.

Emulgatorii fac pâinea moale și cu textura frumoasă, ajutând în același timp la legarea ingredientelor pe bază de apă cu cele pe bază de ulei. Sunt folosite în industria alimentară, sunt mai sigure pentru consum, însă nu sunt recomandate pentru o alimentație sănătoasă. Oricum, este bine de știut că ouăle și laptele sunt folosite cu succes pentru a lega ingredientele, deci alegeți acele produse în favoarea celor cu emulgatori chimici.

Propionatul de calciu împiedică formarea mucegaiului, deci atunci când pâine cumpărată are termen de valabilitate prea mare, este foarte posibil să conțină E 282. A fost asociat cu reacții alergice și probleme de somn și agitație, mai ales la copii.

Alte E-uri conținute în pâinea din comerț care lasă de dorit și pe care ar trebui să le evitați: E 262(ii) sau diacetat de sodiu, E 200 sau acid sorbic, E 322 sau lecitină de soia, E 330 sau acid citric și E 223 sau metabisulfit de sodiu.

Așadar, alegeți cu grijă pâinea pe care să o consumați, există pâine fără conservați și E-uri și există și alternativa coacerii acasă, mai ales că au apărut tot felul de modele de mașini de făcut pâine.

SURSA: Click Sanatate

Reclame

August 6, 2015 - Posted by | sanatate | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: