equilibrium

The art of life

Mocanita Transilvaniei implineste 100 de ani

”Mocăniţa îi trenul ăla fain cu abur de merge pe linie îngustă şi împlineşte un secol anu’ ăsta. În tinereţe mergea zvelt de la Târgu Mureş la Lechinţa, acuma încă ne mai arată frumuseţile câmpiei şi dealurile sălbatice între Teaca şi Râciu. Şi noi ce vrem să facem aici? Vrem să o punem la loc de cinste, drumu-i lung până la Patrimoniul Naţional, da’ începem prin a o sărbători cum trebe la mijlocu’ lu’ august, în 15 şi 16. 

Unde îi toată treaba? În gară la Teaca ne vedem, şi de acolo plecăm cu trenul în natură, tocmai la Valea Lupului. 

Da’ mâncare şi băutură este? No’ bine, punem tot ce’avem mai bun pe masă. Şi’ncă şi mai multe: ne plimbăm cu bătrâna mocăniţa între Teaca şi Râciu; vizităm muzeul ce-l amenajăm în gara din Teaca; degustăm celebrul vin de la Lechinţa; ne instalăm corturile într-o zonă faină tare, în Valea Lupului, unde-ţi auzi şi gândurile la cât de linişte îi; acolo mâncăm un gulaş la ceaun şi balmoş de la stânele din zonă; facem foc de tabără şi proiectăm filme; ne cântă un taraf tradiţional de pe câmpie; vizităm Castelu’ lu’ Teleki din Comlod. 

Şi io ce să aduc? Voie bună, un prieten sau familia, cortu-i musai de stai peste noapte şi nici un sac de dormit n’ar strica. Cu obiectivu’n gând de a înregistra mândra noastră mocăniţă în Patrimoniul Naţional, avem nevoie de ajutorul vostru cu donaţii. Avem 100 de locuri în mocăniţă, aşa că locurile îs câte îs. Nu prea multe. 50 de lei îţi asigură un loc între cei 100 de voinici; 100 de lei plus, cât te lasă inima, va merge la asociaţia mocăniţei unde te vom face un mândru membru”, anunță Asociația ”Mocănița Transilvaniei”, care a deschis pagina web mocanitatransilvaniei.ro, unde puteți citi și despre un secol de istorie pe șine.

Trenul cu aburi va pleca la ora 11.00, sâmbătă 15 și duminică 16 august, din Gara Teaca.

Anunțuri

August 4, 2015 - Posted by | bistrita, turism |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: