equilibrium

The art of life

Grecia se sinucide veselă. Adio Grecia!

Mitul vandut de Tsipras poporului sau este azi o minciuna si mai gogonata: neplatind nimic vom trai in continuare mai bine tot pe datorie. Astia care ne cer banii inapoi si ne dau noua, marelui popor grec, ultimatumuri, incalca principiile si regulile UE iar scopul lor este sa ne umileasca. Inca doua vorbe despre „afirmarea democratiei si suveranitatii noastre” si Grecia se sinucide vesela. Populismul, in aceasta parte a lumii, bate ratiunea. La popoarele decazute, orice poveste care le justifica lor caderea este mai buna decat realitatea. Iar nationalismul extrem de tip Syriza asta le ofera: o groaza de povesti. (Dan Tapalaga – Hotnews)

Apetenta pentru minciuna a facut atunci inconjurul planetei. New York Times isi incepea, de pilda, un articol despre scandalul raportarilor false cu urmatoarele observatii: „Zamislirea de mituri a fost parte din viata Cretei inca de pe vremea cand zeita Atena ar fi cultivat primul maslin pe aceasta insula mediteraneana stancoasa”. (Stephen Castle – The New York Times)

Tot timpul am avut senzația că Alexis Tsipras e un idiot. Ați văzut filmul Desperado? Tsipras ăsta parcă și seamănă cu Banderas… Singur împotriva tuturor… Apoi referendumul… altă chestie idioată… Deci vin creditorii îți fac un plan ca să-ți plătești totuși datoriile iar tu întrebi lumea dacă accepți sau nu planul… fără să le spui oamenilor și ce urmează dacă nu-l accepți. Dar câți greci or fi citit documentul ăla? (Moise Guran – Biziday)

Grecia a votat pentru dezastru! Leul va avea de suferit! Analistul economic George Vulcănescu spune că ”într-o perspectivă medie şi îndepărtată, Grecia a votat pentru dezastru. Acest referendum şi rezultatul lui înseamnă revenirea la masa negocierilor în contextul în care Alexis Tsipras şi Guvernul lui nu cred că mai au variante. Variantele lor de lucru, de nogociere cu UE au fost cele din care au rezultat condiţiile supuse acum referendumului. (RFI Romania)

Grecia, de la „miracol“ economic la faliment ascuns sub statistica măsluită. (Ziarul Financiar)

Grecia; Radiografia unui faliment. (Capital)

Vasilescu, BNR: Grecia ar putea fi nevoită să ia măsuri de austeritate mult mai dure decât cele cerute de creditori. (Economica.net)

Anunțuri

Iulie 6, 2015 - Posted by | business, cultura | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: