equilibrium

The art of life

Bistrita pe locul 29 in Forbes Best Cities 2015

Locuitorii și investitorii din județul Bistrița-Năsăud sunt cei mai defavorizați în privința infrastructurii de transport (ADR Nord-Vest)

Municipiul Bistrița este considerat, potrivit ”Strategiei de dezvoltare 2014-2020” elaborată de Agenția pentru Dezvoltare regională (ADR) Nord-Vest, un centru de concentrare economică cu profil mixt (industrial și servicii).

  • Bistrita – populatie: 70.493
  • Industrii principale: componente auto, metalurgie, materiale de construcție, servicii

În județul Bistrița-Năsăud există companii importante, printre care producătorul de baterii auto Rombat, achiziționat de sud-africanii de la fondul de investiții Metair în 2012, pentru peste 40 de milioane de euro și Teraplast, companie care activează în domeniul instalațiilor și construcțiilor, din care omul de afaceri Dorel Goia deține 46,77% și care în primele nouă luni din 2014 a înregistrat un profit net de 5,81 milioane de lei, față de 4,78 milioane de lei în perioada similară din 2013.

În judeţul Bistriţa-Năsăud specializarea industrială este dată de domeniu componentelor auto, dar şi de industria metalurgică. Printre firmele importante din judeţ se numără Leoni Wiring Systems, RAAL SA şi Dan STEEL Group Beclean SA. Locuitorii și investitorii din județul Bistrița-Năsăud sunt, alături de cei din Maramureș, cei mai defavorizați din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Cluj, Satu Mare, Sălaj) în privința infrastructurii de transport, potrivit unui raport realizat de ADR Nord-Vest.

SURSA: Forbes.ro, Top 40 Forbes 2015

Anunțuri

Iunie 2, 2015 - Posted by | bistrita | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: