equilibrium

The art of life

Romanii mananca prost: gras, sarat si cu mult zahar

Romanii mananca cel mai prost din Uniunea Europeana. Potrivit unui studiu publicat recent, românii mănâncă alimentele cele mai proaste din toată Uniunea Europeană. În Olanda, Elveţia şi Franţa se mănâncă cea mai sănătoasă mâncare din lume. (Observator Tv)

Junk-food, covrigi, shaorma, produse procesate, de patiserie, pizza, multa carne de proasta calitate, alimente pline de grasimi, multa sare si zahar, produse pline de chimicale si euri, romanul se hraneste in general direct de pe strada, pe fuga fara a da prea mare importanta sanatatii. Interesant este ca in comparatie cu celelelte tari la noi inclusiv persoanele cu un statut consistent, cu multi bani se hranesc la fel de prost. Din pacate la noi banul nu aduce sanatatea si educatia alimentara.

Sfatul OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii): Romanii ar trebui sa consume mai putina carne

Românii ar trebuie să mănânce mai putină carne, ne sfătuieste expertul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Joao Breda. Totodată, acesta a calculat şi valoarea unui coş minim pentru o familie de patru persoane: 19,41 lei. Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) le-au recomandat românilor să devină vegetarieni sau aproape vegetarieni, cantitatea maximă de carne permisă într-o zi fiind de doar 60 de grame. „Dieta zilnică trebuie să conţină în proporţie de 70-80% alimente de origine vegetală şi numai 60 de grame de carne, din cauza faptului că aceasta are grăsimi saturate. În schimb, peştele, care are grăsimi mai bune, poate fi consumat în cantităţi mai mari. Trebuie ţinută şi evidenţa grăsimilor folosite la gătit, pentru că alimentele procesate conţin grăsimi trans periculoase”, a declarat, ieri, Joao Breda, expert al OMS. Totodată, şeful biroului OMS din România, Victor Olsavszky, a precizat că este recomandat consumul zilnic a 400 de grame de legume. Pe lângă faptul că au vitamine, legumele conţin şi fibre, care contribuie la reglarea tranzitului şi la prevenirea multor afecţiuni digestive, inclusiv a cancerului de colon.

Cum să te hrăneşti cu bani puţini Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrul Global pentru Nutriţie şi Sănătate de la Copenhaga au făcut o analiză în magazine, pieţe, hipermarketuri referitoare la posibilitatea de a introduce în alimentaţia noastră zilnică alimente sănătoase şi care să se încadreze într-un buget minim accesibil fiecărei familii. Specialiştii celor două instituţii au concluzionat că valoarea coşului minim zilnic, care să asigure tot necesarul de nutrienţi pentru o familie de patru persoane, ar putea fi 19,41 lei. Acest coş zilnic include: făină integrală, pâine cu tărâţe, varză, ficat de porc, macrou, telemea, ceapă, morcovi, cartofi, sfeclă, mălai.

Coşul zilnic poate ajunge la un cost cuprins între 20 şi 26 de lei, în componenţa acestuia mai putând fi introduse merele, orezul, prazul, alte organe de animale şi o varietate mai mare de peşte. Expertul OMS Joao Breda a criticat existenţa unor alimente nesănătoase în şcoli, cum ar fi dulciurile şi băuturile carbogazoase. Breda a mai spus că România este o ţară care a trecut printr-o tranziţie şi care are probleme cu malnutriţia, ceea ce ar putea face ca unii copii să nu se dezvolte adecvat. 150 de minute de mişcare pe săptămână ne recomandă experţii OMS. (Ziarul Ring)

Anunțuri

Martie 18, 2015 - Posted by | sanatate |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: