equilibrium

The art of life

Un bistritean se bate cu KFC America

„Romanian Fried Chicken”: Cum i-a suparat un bistritean pe americanii de la KFC

Lantul de restaurante fast-food KFC da in judecata un SRL din Bistrita. Afla din DailyBusiness.ro cum a ajuns gigantul american, cu venituri de 23 de miliarde de dolari in 2013, sa se lupte cu o mica firma de provincie, cu afaceri mai mici de 100.000 de lei.

Kentucky Fried Chicken International Holdings a actionat in instanta Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si firma bistriteana Casa de Vis Imobiliare SRL, detinuta de Lucian Adrian Ungur, potrivit unor dosare inregistrate pe 22 ianuarie la Tribunalul Bucuresti.

Demersul in instanta al gigantului american ar putea fi explicat prin faptul ca omul de afaceri bistritean a depus in iulie anul trecut o cerere la OSIM pentru inregistrarea brandului de restaurant „RFC – Sehr Guut„. Nu este insa clar daca OSIM a si admis cererea bistriteanului.

Cert este ca acum americanii s-au indreptat impotriva lui si a institutiei de stat responsabile cu inregistrarea marcilor. Inca din iulie anul trecut, bloggerul Razvan Baciu a comentat cu privire la asemanarea RFC cu KFC, spunand ca si Google, care este un robot, isi da seama de acest lucru.

Ulterior, si GazetadeBistrita.ro a relatat despre planul de afaceri al lui Lucian Adrian Ungur. „Convins probabil ca bistritenii scot mai usor bani din buzunare pentru mancare buna decat pentru apartamente, Lucian Adrian Ungur se reprofileaza. Acesta lasa constructiile pentru alimentatia publica”, scria publicatia locala. Aceeasi sursa mentiona ca sloganul si logo-ul ales de bistritean pentru noul sau restaurant par a fi inspirate de la celebrul lant american KFC. Potrivit publicatiei locale, logo-ul il infatiseaza pe „batranelul simpatic, nitel mai tanar”, iar sloganul a fost tradus din „so good!” in germana – „sehr guut!”.

RFC urma sa fie deschis pe Bulevardul Decebal, „in fosta Casa de vis a omului de afaceri, unde comercializa materiale si accesorii de constructii, cunoscuta pentru zecile de pitici de gradina ce inundau curtea”, preciza GazetadeBistrita.ro. Ramane de vazut daca instanta va da in final dreptate gigantului american. Intr-un caz similar, McDonald’s a castigat lupta cu un antreprenor roman la masa OSIM. (Dayli Business)

Anunțuri

Ianuarie 27, 2015 - Posted by | bistrita |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: