equilibrium

The art of life

Parcul de aventuri Dracula – Piatra Fântânele

Parcul de aventuri Dracula - Piatra FântâneleÎn cadrul strategiei de dezvoltare a judetului Bistrita-Năsăud avem ca obiectiv si realizarea unui Parc tematic de aventuri ”DRACULA”, la Piatra Fântânele, comuna Tiha Bârgăului – Bistrita. Stim cu totii faptul că Dracula nu mai reprezintă un mit, ci este unul dintre cele mai puternice brand-uri din lume. Ei bine, prin intermediul acestui parc tematic de aventuri vom încerca să îi aducem pe turistii din întrega lume ”acasă” la Dracula.  Pentru realizarea faptică a acestui lucru, avem deja studiul de prefezabilitate si lucrăm alături de Primăria Tiha Bârgăului si de specialisti în dezvoltare turistică la amplasamentul acestui obiectiv si analizăm oportunitătile de finantare a acestuia: investitie prin intermediul fondurilor europene sau parteneriat public-privat.

În primul rând, în cadrul parcului de aventură se va consturi un „castel medieval”, cu turnuri înalte, catacombe, trasee specifice, intrări secrete si tuneluri. Mai exact, o reproducere la scară mai mică a castelului contelui Dracula din romanul lui Bram Stoker. Odata intrati în acest castel, turiștii vor avea parte trasee ce îi poartă în camere special decorate pentru a te speria, fiecare cameră având actori, lumini si sunete specifice perioadei medievale. De asemenea, în cadrul parcului va fi amenajat un trenulet tip montagne russe, dar nu unul obisnuit ci în ton cu parcul tematic ”Dracula”, acesta având dimensiuni reduse si un traseu atât la suprafată cât si sub pământ prin tuneluri si catacombe care nu apartin altcuiva decât ”Contelui Dracula”. De asememenea vor fi amenjată si o instalatie de Alpine coaster care va functiona atât vara cât si în sezonul rece, un ansamblu de cătărare pentru copii si adulti, tiroliană, zonă pentru sărituri pe saltele gonflabile si poligon de tir cu arcul.

După o estimare preliminară, valoarea totală a investitiei în parcul tematic ”Dracula” este de circa 5 milioane de euro si asa cum am precizat anterior, pentru atragerea acestei sume vom lucra pe două planuri: atragerea de fonduri europene în noul exercitiu financiar sau atragerea de investitori privati în cadrul unui parteneriat public-privat. (Consiliul Judetean Bistrita-Năsăud)

Anunțuri

Ianuarie 20, 2015 - Posted by | bistrita | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: