equilibrium

The art of life

Parc acvatic – Prundu Bârgăului

Parc acvatic - Prundu BârgăuluiPentru că noi credem într-o dezvoltare unitară a comunităților din județul Bistrița-Năsăud, în cadrul strategiei de dezvoltare a turismului, ne dorim realizarea unui concept unitar de turism. Asta deoarece fiecare localitate are specificul și frumusețea ei, iar noi vrem să dăm șansa fiecăreia dintre ele de a se identifica cu specificul local. În același timp, ne dorim ca turistul care vine pentru prima oară în vizită în județul Bistrița-Năsăud, să se poată bucura, de exemplu, și de facilitățile unei domeniu schiabil, iar după o zi pe pârtie să se poată relaxa la un SPA și aibă ocazia de a simți gustul inconfundabil al bucatelor din satelor județului nostru. Din acest motiv, în strategia de dezvoltare turistică a Văii Bârgăului, Someșului și Sălăuței am cuprins, proiecte care pot oferi turiștilor nu doar oportunitatea de a-și petrece timpul în altă parte decât acasă, ci de a trăi o experiență de neuitat.

În strategia noastră avem cuprins un studiu de fezabilitate pentru construcția unui parc acvatic în comuna Prundu Bârgăului. Avantajele acestei locații sunt conferite de distanța relativ egală față de Colibița, Pasul Tihuța și municipiul Bistrița, locația fiind una facil de accesat de turiștii care vizitează și aceste obiective. În viziunea noastră, este important ca acest parc acvativ să de adreseze unui public cât mai larg și să fie funcțional pe tot parcursul anului.

În proiectul nostru, parcul va cuprinde cinci bazine exterioare, trei topogane, spații de plajă aferente, teren de volei și de tenis, doua bazine acoperite, saună, sală de fitness și masaj. Pentru amplasarea optimă a proiectului va fi nevoie de o suprafață de peste 3 ha de teren, conectată la rețeaua principală de transport rutier (DN 17).

Costurile estimate pentru această investiție, în urma unei analize preliminarii, sunt de aproximativ 8,6 milioane de euro, iar sursele de finațare potențiale sunt fondurile europene nerambursabile și investitorii privați. (Consiliul Judetean Bistrita – Nasaud)

Reclame

Ianuarie 20, 2015 - Posted by | bistrita |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: