equilibrium

The art of life

Domeniul schiabil Lac Colibita

Studiul de Fezabilitatea pentru realizarea unui domeniu schiabil în zona Colibița.Acest studiu de fezabilitate este finanțat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și primăriile Bistrița Bârgăului, Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Livezile, Cetate și Dumitrița și reprezintă o primă etapă concretă spre realizarea domeniului schiabil de la Colibița. În cadrul acestui studiu de fezabilitate sunt Domeniu schiabil Colibitacalculați indicatori pentru realizarea a trei instalații de transport (Telegondolă, Teleschi și covor rulant) precum și a 6 pârtii de schi ( 3 de dificultate medie, două de dificultate redusă și una pentru schiorii profesioniști). Lungimea totală estimată a acestor pârtii este de 5,1 km, cu o suprafață total estimată de 17,7 hectare. În cadrul studiului de fezabilitate, după realizarea ridicărilor topografice, se va studia soluția optimă de realizare a pârtiilor de schi și se va propune traseul final al acestora. Pentru a asigura constanța în utilizarea pârtiei (în perioadele fără zăpadă naturală) precum şi pentru a asigura condiţiile înscrierii pârtiei în circuitele de competitţii sportive specifice sezonului de iarnă se va prevedea un sistem de zăpadă complet automat cu tunuri de zăpadă pentru înzăpezirea artificială a pârtiilor de schi. Pentru intretinerea corespunzatoare a partiei, in cadrul studiului de fezabilitate se va cuprinde achizitionarea a două mașini de bătut zăpada. Pârtiile de schi vor fi dotate cu indicatoare de semnalizare, panouri de informare, balize, plase și saltele de protecție etc.

La baza domeniului schiabil, cota 1027m, în zona stației inferioare a telegondolei se va crea o zonă de servicii care va cuprinde :
– locuri de parcare
– casierie
– punct jandarmerie
– punct salvamont si punct de prim ajutor
– centru de inchiriere echipament sportiv
– fast-food
– grupuri sanitare
– garaj pentru masina de bătut zapadă
– garaj pentru gondole
– spatiu de depozitare pentru tunurile de zapada si materialele de protectie si semnalizare a partiei de schi.

La cota 1550m, in zona statiei superioare a telegondolei se va crea o zona de servicii care va cuprinde :
– punct jandarmerie
– punct salvamont si punct de prim ajutor
– grup sanitar
– fast-food
– apreschi de tip „umbrella bar”.

Varianta finală a studiului de fezabilitate privind dezvoltarea primei etape a domeniului schiabil din zona Colibița va fi realizată până la jumătatea lunii martie, moment în care vom putea prezenta în detaliu acest proiect precum și costurile pentru realizarea lui. Din informațiile parțiale pe care le avem până în acest moment, investiția totală, pentru această fază, este estimată la 15 milioane de euro. (Consiliul Judetean Bistrita-Năsăud)

Reclame

Ianuarie 20, 2015 - Posted by | bistrita |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: