equilibrium

The art of life

Drum expres Bistrita – Dej (prioritate 2015 – 2016)

drum expres Dej - BistritaMinistrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat priorităţile infrastructurii rutiere pentru perioada 2015-2016. În acest interval, pe harta investiţiilor în autostrăzi, drumuri expres şi variante ocolitoare de oraşe, Bistriţa-Năsăud apare cu un drum expres între municipiul reşedinţă de judeţ şi Dej, în lungime de 60 de km. Reţeaua autostrăzilor din România, care totalizează 700 kilometri în prezent, va fi extinsă cu 50 kilometri în acest an şi cu 200 de kilometri în 2016, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care a anunţat un necesar de finanţare de aproape 30 miliarde euro până în anul 2030. Pe lista priorităţilor pentru următorii doi ani este inclus şi drumul expres Dej – Bistriţa, care trece prin Beclean, cu o lungime totală de 60 de km. (Timponline)

UPDATE: 14 ianuarie 2015 Potrivit listei de priorităţi pentru următorii doi ani prezentată de ministrul Transporturilor Ioan Rus, Bistriţa-Năsăud va avea o porţiune de drum expres. Acesta va lega oraşul Dej de Bistriţa şi va avea o lungime de 60 de kilometri. Ministrul Ioan Rus vrea să transforme o parte din drumul naţional 17 în drum expres. Mai exact, este vorba despre porţiunea ce se întinde pe 60 de kilometri, care leagă oraşul Dej de municipiul Bistriţa. Acest proiect se află pe lista de priorităţi pentru următorii doi ani şi vine să aerisească drumul national 17 care face legătura între Transilvania şi Moldova. Drumurile expres numite şi drumuri rapide au cel puţin două benzi pe sens. Viteza minima este de 50 de kilometri pe oră, iar oprirea şi staţionarea pe partea carosabilă sunt interzise. În momentul de faţă România nu are niciun drum categorizat „drum expres”. Până în 2030, România ar urma să aibă nu mai puţin de 1800 de kilometri de drum expres. (Adevarul)

Dej – Beclean – Bistrita va fi drum expres, in loc de drum regiotrans

UPDATE: 10 februarie 2015 Minsiterul Transporturilor a prezentat marti ultima varianta a MasterPlanului rutier, documentul care va sta la baza investitiilor in acest sector. Dupa dezbaterea publica a versiunii initiale a documentului au fost propusi 1.301 km de autostrazi (cu 645 km mai mult decat in varianta initiala a MaterPlanului). Acum, in aceasta ultima versiune a MasterPlanului, investitia estimata in sectorul rutier se ridica la 26,48 miliarde euro, din care peste jumatate doar pentru autostrazi. Dej – Beclean – Bistrita va fi drum expres, in loc de drum regiotrans. (Hotnews)

Reclame

ianuarie 13, 2015 - Posted by | bistrita |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: