equilibrium

The art of life

Adevarul despre HIV / SIDA

CASA NUMERELOR – anatomia unei epidemii

Am fost obisnuiti (setati, indoctrinati, manipulati) sa credem ca pe pamant milioane de oameni sunt infectati cu HIV. UNAIDS a estimat ca aproximativ 45 de milioane sufera de aceasta boala si ca 10 oameni mor de SIDA la fiecare secunda.  În ultimii 30 de ani, omenirea s-a unit în faţa ameninţării SIDA. Oameni din toate păturile sociale s-au unit, depăşind toate barierele sociale şi economice, mergând, umăr la umăr, pentru atingerea unui ţel comun: să elimine SIDA. Interesant este ca de la an la an cifrele statistice cresc, toate, mai puţin una: cifra oamenilor vindecaţi este încă zero.

Nu cred că industria farmaceutică este foarte interesată să investească într-un remediu. Ştiţi, nu aş vrea să fiu prea cinic, dar realitatea e că situaţia de acum, cu tratament pe viaţă cu medicamente scumpe, le cam convine. Un remediu ar implica cercetări foarte sofisticate de biologie moleculară. Şi, sincer vorbind, nu cred că asta se va întâmpla.

Cei care s-au nascut in 1980, cu un an înainte ca SIDA să explodeze în conştiinţa publică, au crescut în umbra ei, ca un copil crescut sub norul ciupercii atomice. Aţi putea spune că suntem membrii primei generaţii a epocii SIDA. Noi nu am cunoscut o lume fără ea. Acest film documentar este relatarea călătoriei mele, prin nisipurile mişcătoare ale HIV/SIDA.  SIDA a fost o ştire de senzaţie, timp de aproape 30 de ani. Şi, totuşi, cât de multe ştim, fiecare, de fapt, despre HIV/SIDA ?

Care este diferenţa dintre HIV şi SIDA ?

Diferenţa dintre HIV şi SIDA este un concept foarte critic şi, din păcate, se pare că le scapă multor oameni, care nu-şi aduc aminte explicaţia. HIV este un virus. SIDA este sindromul cauzat de infecţia cu acest virus. Nu te infectezi cu SIDA, ci cu HIV şi asta produce SIDA. Cea mai mare problemă cu teoria HIV este chiar HIV. Totusi, există un grup de sceptici care spun că HIV nu există şi că n-a fost izolat niciodată, ceea ce este la fel de bizar precum sună. Noi nu susţinem că HIV nu există. Ceea ce spunem noi este că datele aflate acum la dispoziţie nu dovedesc existenţa HIV. De ce, la aproape 30 de la descoperirea sa, încă mai sunt dezbateri pe tema HIV ? De ce nu se întrevede nici un remediu ?

„Trebuie să găsim o nouă molimă !”

Dar sa mergem putin in trecut. CDC (Centrul Naţional pentru Controlul Epidemiilor) raportează cateva cazuri din două boli rare şi letale descoperite. Nu există nici o explicaţie aparentă a epidemiei. CDC trebuie s-o numească cumva! La inceput presa ii spune GRID. Imediat după aparitia SIDA, apar cazuri foarte rare de cancer, numit sarcom Kaposi. In acel moment existau note interne în CDC care spuneau: „Trebuie să găsim o nouă molimă !”. Pentru ca ei să-şi justifice cheltuielile şi existenţa şi să-şi facă o carieră, trebuiau să descopere o epidemie infecţioasă. Noi speriem poporul, pentru ca el să ne dea mai mulţi bani. Odată ce lumea a acceptat că boala este posibil să fie produsă de un virus, mass-media a trecut, de la nici un reportaj, la cele mai senzaţionale reportaje din istorie. Oamenii au trecut de la ignorarea fenomenului, la teamă şi panică. Dintr-o dată, a fost un proiect foarte bine finanţat. S-au gândit că pot profita de pe urma îngrijorării şi că asta va scoate dolarii la iveală şi le-a mers. Dintr-o dată existau o grămada de bani disponibili, pentru oricine vroia să studieze HIV. Şi nimeni n-a întrebat de ce ar trebui studiat HIV ?

Definitia SIDA a fost schimbata aproape de la an la an. SIDA se referă la un sindrom şi definiţia sa se schimbă periodic. SIDA este o boală cronică, bazată pe imunodeficienţă. SIDA nu este o boală. SIDA înseamnă multe lucruri, funcţie de ţara în care te afli. De fapt SIDA există numai politic. Medical nu există. In concluzie, nu poţi şti ce este House Of NumbersSIDA, care e atât de greu de definit, fiindcă-i schimbă definiţia în fiecare an. Definiţia SIDA s-a extins, în timp. A fost revizuită în 1985 şi au făcut-o iar în 1987. Schimbările definiţiei au fost politice. De câte ori au schimbat definiţia, cifrele au crescut. Definiţia s-a schimbat şi cred că cea mai mare schimbare a fost 1993, care a adăugat numărarea moleculelor CD4 în HIV şi, ca atare, chiar dacă nu eşti bolnav, dar ai CD4 sub 200, atunci ai SIDA. O cercetare atentă a documentelor CDC arată că, de fapt, numărul bolnavilor de SIDA era în scădere în 1993, dar o schimbare retroactivă a definiţiei a crescut estimările cu peste 100%. Cu cât introduceau mai multe boli sub definiţia SIDA, SIDA însemnând un sindrom, cu atât mai mult creşteau şansele de-a avea pacienţi sub „umbrela” lor, cu atât mai mulţi pacienţi puteau prinde. Cu trecerea timpului, definiţia a inclus diverse boli şi, totuşi, pentru unele nu prea aveau bază ştiinţifică, dar politica şi capitalismul şi compensaţiile au intrat în joc. Politică, asigurări, capitalism, avantaje, indiferent dacă erai bolnav sau sănătos.

Naţiuni întregi au fost lăsate să creadă, în anumite cazuri, că mari procente din populaţie erau infectate şi condamnate, din cauza acestui virus cu transmitere sexuală presupusă. E ca şi cum aş fi gras şi mentalitatealor spune că, dacă voi slăbi vreodată, atunci ar putea fi un simptom.

Dr. Christian Fiala spune că mulţi doctori, dacă nu ştiu ce este, spun că trebuie să fie SIDA. Dar oamenii pot avea
tuberculoză şi nu HIV şi îndeplinesc Criteriile Bangui: pierd greutate, au TB şi pot arăta ca şi cum ar avea SIDA, dar nu au. Din pacate, nu mai ştim despre ce vorbim, când spunem SIDA. SIDA este un anume lucru în Greenwich Village şi cu totul altceva în Kampala, Uganda.

Pe site-ul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), căutând răspunsuri am descoperit că sunt mai mult de 12 definiţii diferite ale SIDA în lume. Totusi, la orele de biologie din liceu am învăţat că bolile şi sindromurile nu pot
diferi de la ţară la ţară, precum limba. Devenea evident că HIV şi SIDA erau două entităţi perfect distincte. Fiindcă există criterii diferite, care se aplică în ţări diferite, poţi fi testat HIV pozitiv într-o ţară şi să obţii un diagnostic de SIDA ca atare, pe când în altă ţară nu ai fi diagnosticat HIV pozitiv şi nu ai primi diagnostic SIDA. Este grotesc că poţi fi testat pozitiv într-o ţară şi negativ în alta.

La finalul lui decembrie 2007, am aflat de o nouă legislaţie, aprobată în New Jersey, impunând teste obligatorii pentru femei gravide sau nou născuţi, dacă starea mamei ar fi nedeterminată. Ei bine, multi oameni sunt total împotriva testelor obligatorii ale populaţiei, fiindcă testele s-au dovedit, ştiinţific, a fi nesigure şi imprecise. Testarea HIV nu este o ştiinţă absolut exactă. Şi încă o dată întreb unde este testul, care-i testul care poate confirma o infecţie cu HIV ? Şi nu am putut găsi unul. Ei bine, atunci cum putem spune că HIV este cauza SIDA, când nu ştim, pe baza testelor curente, dacă oricine e diagnosticat pozitiv, chiar are sau nu HIV.

Corupţia globală abuzează de statistici, pentru a convinge oamenii că există o problemă gravă care trebuie rezolvată

Propaganda ne „informa” ca mii de oameni mor in Africa de SIDA, Totusi, am descoperit in documente ca, în plină epidemie SIDA, declarată de ONU, jumătate din fabricile de sicrie din Johannesburg intrau în faliment. De aici iese adevarul ca in viziunea ONU, cifrele mici trebuiau să fie percepute ca fiind rele.

Într-o încercare de a rezolva această dispută statistică, am ajuns la Geneva, în Elveţia, să verific cifrele oficiale ale OMS. Şi ce-am aflat ? Nu există cifre, ci numai PRESUPUNERI şi ESTIMARI. Cum s-au împărţit banii între state, pentru prevenirea sau tratarea SIDA ? Cum au reglat banii guvernamentali diferenţele dintre state sau comunităţi ? Cu cât ai mai multă SIDA cu atât primeşti mai mulţi bani ! SIDA a crescut interesul asupra cosmetizării cifrelor, pentru a descrie cel mai funest scenariu posibil, deoarece, cu cât era situaţia mai rea,cu atât mai mari erau alocaţiile ONU. Când a fost creată ONU/SIDA, au fost cheltuiţi cam 250 mil. $ în ţările sărace.Zece ani mai târziu, erau 10 miliarde $. Era o creştere fără precedent şi totuşi insuficientă. Aceasta nu este o problemă ştiinţifică, este o problemă politică. America conduce lupta împotriva bolii şi a dublăt angajamentul iniţial, de a lupta contra HIV/SIDA, prin aprobarea unui supliment de 30 miliarde $, pentru următorii cinci ani. În aprilie 2008, Congresul a aprobat cheltuieli de 50 miliarde $, pentru tratarea şi prevenirea SIDA. Majoritatea populaţiei mondiale nu este expusă riscului efectiv al infecţiei cu HIV. Dacă examinezi în lumea reală câţi oameni sunt infectaţi sau diagnosticaţi cu infecţie şi potriviţi pentru tratament, sunt foarte puţini, comparativ cu cifrele oficiale.

Pentru mentinerea propagandei, Adevărul nu contează, ceea ce contează este imaginea.

Cineva a decis, la începutul anilor ’80, că există această infecţie numită HIV. Eram presaţi de administraţia Reagan care vroia să se facă ceva în descoperirea SIDA. Ei chiar ne-au spus să NE PREFACEM CA DESCOPERIM CEVA, fiindcă nimănui nu-i păsa şi asta a fost toată povestea. Deci finalizarea a fost o decizie politică, susţinându-se că am descoperit virusul. Cand Departamentul pentru Sanatate a pus mana pe aceasta afacere banoasa, a decis ca SUA, de acum încolo, vor finanţa toate cercetările SIDA.

Despre Factorii Complementari

Factorii complementari spun că o boală este cauzată de mai mult de un factor. Simpla infectare cu HIV nu va produce SIDA. E nevoie de anumiţi factori complementari. Există factori complementari pentru orice. Factorii complementari implică ceva specific şi, pur şi simplu, ne abat din drum. Factorii complementari sunt importanţi ca să înţelegi cum te îmbolnăveşti şi de ce. Dacă s-ar fi spus că se vor investi miliarde de dolari pentru teorii alternative SIDA, nu ai fi crezut ce s-ar fi întâmplat. O mulţime de cercetători ai SIDA ar fi găsit, peste noapte, factorii complementari. Primul an s-ar fi numit al factorilor complementari ai SIDA şi, în anul următor, s-ar fi spus că se va pune capăt SIDA şi HIV după încă un an.

Teoria infectării cu HIV este contestată!

In iunie 2007, BBC a difuzat o ştire cu titlul: Teoria infectării cu HIV este contestată ! Celulele vii sunt complicate şi cum funcţionează, în interiorul corpului, este şi mai complicat. Deci există încă multe dispute despre cum provoacă HIV, exact, apariţia SIDA.

În martie 2008, The Washington Post declara că multiple surprize le-au reamintit cercetătorilor cât de puţine ştiu despre biologia HIV. HIV trebuie să ajungă în sistemul circulator al corpului şi face asta în moduri neînţelese complet. Principala ţintă a HIV sunt moleculele CD4 de pe celulele T. Modul în care virusul intră în celula ţintă
este prin fuzionarea cu membrana sa. Nu înţeleg procesul de fuziune, nu cred că-l înţelege cineva, în întregime. Nu înţelegem prea bine cum interacţionează proteina virală cu cele din celulă. Cum se face că anticorpii pot ţine HIV în şah ? Nu pot dovedi că HIV cauzează colapsul sistemului imunitar. Indiferent câte reviste ştiinţifice susţin asta, dacă analizăm cercetarea de bază, nu găsim dovezi. Nu cunoaştem, încă, întreg mecanismul. Cum atacă HIV celulele T, astfel ca un individ să ajungă la SIDA se datorează probabil unor factori multipli. Mecanismul patologic, profund, prin care HIV omoară oameni, este încă cercetat. Dacă pierderea bruscă de celule T, la indivizi HIV pozitivi, nu poate explica de ce oamenii capătă boala,atunci trebuie să existe co-factori, care conduc la îmbolnăvire şi moarte sau factori care nu au absolut nimic de-a face cu HIV.

Cateva probleme letale: SUBNUTRITIA, STRESUL OXIDATIV, DEZECHILIBRUL NUTRITIONAL, DISTRUGEREA SISTEMULUI IMUNITAR, DROGURILE, MIZERIA si SARACIA

Ei bine, cercetând zonele „fierbinţi” cu HIV, am început să realizez că există o corelaţie directă între aceste locuri
şi o altă condiţie care conducela imunodeficienţă şi moarte. Cred că este important să ţinem minte, mai ales noi vesticii, că sărăcia nu este o problemă romantică. Este o problemă letală ! Sărăcia conduce la boli şi morţi premature, punct ! Când te uiţi la simptomele oamenilor aşa-zis HIV pozitivi, constaţi că multe din ele sunt mai înrudite cu subnutriţia. Nutriţia lor nu este foarte echilibrată, sunt în stare de stres oxidativ, chiar dacă nu sunt infectaţi cu HIV, deci sistemul lor imunitar deja nu mai funcţionează bine. Dacă-i scapi de sărăcie, le dai oamenilor puterea să lupte cu infecţiile.

În 2008, USA Today a publicat o ştire care declara: „Dacă analizăm obiectiv datele, cheltuim prea mult pe SIDA”. Aproape 10 miliarde $ anual sunt cheltuiţi pe SIDA când 2 miliarde de oameni trăiesc fără salubritate, 1 miliard nu are acces la apă curată, iar subnutriţia omoară pe cineva la fiecare 10 secunde. Aceşti factori permit recrudescenţa bolilor şi slăbesc sever sistemul imunitar al celor care trăiesc în asemenea condiţii.

Pe de altă parte, se presupune că HIV apare şi în SUA, aşa că am căutat o cauză alternativă a imunodeficienţei, într-una din naţiunile cele mai bogate. Există alte căi prin care poţi produce boli ce arată ca SIDA, dar şi ele cauzează o perturbare severă a răspunsului imunitar. 19 milioane de americani, acum, 19 milioane,consumă droguri, antibiotice, toxinele, alcool si tigari zilnic, dar nu vorbim despre asta, fiindcă este incorect politic.

Din pacate, ca întotdeauna, când ai probleme găseşti alt virus. Oricine vrea să afle ce anume provoca real boala, trebuie să caute dincolo de HIV sau HHV-8. Au numit-o boală şi i-au dat acel nume: SIDA. Şi toate erau incluse în ea şi nu mai trebuia căutat. Adică, dacă ar fi spus că aceşti oameni au multe boli ciudate, nu ar fi avut acelaşi impact. In toti acesti ani, cred că s-a dovedit, pe deplin, că HIV nu este cauza SIDA. S-a dovedit că HIV nu există ! Ei bine, tot mai multi savanţii au fost jenaţi de asta, fiindcă ştiau că este un fals. Savanţii ar trebui să observe, să experimenteze şi să dovedească ceea ce observă. N-ar trebui să se agaţe disperaţi de o idee, şi să ajusteze totul, după opinia lor, ca să corespundă acelei idei.

Orice medicament contra HIV va fi toxic, fiindcă nu atacă 100% numai enzimele HIV. O noua inventia avea sa distruga si mai mult imunitatea bolnavilor: AZT-ul. Tratamentul provoacă simptome similare celor aşteptate de la un pacient cu SIDA. FDA a inceput propaganda AZT-ului. Pacienţii HIV pozitivi primeau, pe atunci, un tratament letal. În pofida miliardelor cheltuite pe medicamente, zeci de mii de oameni cu SIDA au murit. Şi, acum, un număr crescând de studii contestă utilitatea medicamentelor. Asta e SIDA pe reţetă: faci imuno-deficienţă şi mori din cauza toxinelor. Nimeni nu vroia să înţeleagă care era efectul real al acestui „super tratament”. Adică am ucis o întreagă generaţie de pacienţi cu SIDA.

Fiindcă a provocat, din prima zi, atât de multă îngrijorare, atât de multă teamă, atât de multă psihoză şi dramă, foarte puţini oameni au putut analiza logic SIDA. Putem fi expuşi de multe ori la HIV fără a dezvolta infecţie cronică. Sistemul nostru imunitar va scăpa de virus în câteva săptămâni, dacă avem un BUN SISTEM IMUNITAR. Dacă ai un bun sistem imunitar, atunci corpul chiar poate elimina HIV ? Da ! E foarte uşor să faci oamenii să gândească corect, dacă le dai informaţia bună de la început, dar odată ce spui ceva şi apoi retractezi şi spui altceva, e foarte greu să faci oamenii să gândească diferit.

Toate adevărurile parcurg trei etape:
1. Prima dată este ridiculizat.
2. A doua oară este respins cu violenţă.
3. A treia oară este acceptat ca fiind evident. (Arthur Schopenhauer)

Brutal spus, avem teste care nu dovedesc nimic, „remedii” care ucid, iar statisticile sunt manipulate până la absurd. 90% din zonele globale cu HIV coincid cu cele foarte sărace şi înapoiate. Ironic, în timp ce vânam poate un ucigaş fantomă, un asasin polimorf, poate că adevăratul inamic se ascundea la vedere, clar ca bună ziua şi era vechi de când lumea.

traducere subtext realiziata de Marian Matei / documentarul se poate viziona pe Youtube

documentarul a fost premiat cu Winner Best Documentary 2009 la:

Reclame

Ianuarie 12, 2015 - Posted by | film |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: