equilibrium

The art of life

6 motive sa mancati portocale

Fruct cu un continut bogat in vitamina C, calciu, antioxidanti, fibre etc., cu un aport caloric redus, portocala intareste sistemul imunitar si este benefica organismului.Iata de ce ar trebui sa aveti in vedere cele sase motive sa consumati portocale, potrivit Medisite.

  1. Combat guturaiul – Gratie concentratiei puternice de vitamina C, portocala contribuie la intarirea sistemului imunitar, sustine Rachel Keno, dietetician-nutritionist din Marseille. De aceea, o recomanda pentru combaterea guturaiului, denumit „raceala comuna”, si a altor infectii respiratorii.Nu actioneaza direct asupra infectiei, ci asupra simptomelor. Potrivit nutritionistului citat, o portocala pe zi poate acoperi jumatate din nevoile zilnice de vitamina C (60 mg). Se poate consuma in stare naturala sau sub forma de sucuri preparate in casa cu ajutorul unui storcator de fructe, fiindca cele din comert contin mult zahar.
  2. Scad colesterolul rau – Bogata in fibre, portocala are efect anticolesterol. De altfel, un studiu a demonstrat ca portocala consumata sub forma de suc a dus la scaderea nivelului colesterolului rau (LDL) la subiectii testati.
  3. Ajuta la slabit – Bogata in calciu (40 mg), in apa (85%) si cu putine calorii (aproximativ 50 kcal pe portie), portocala este un aliment complet. „In cadrul unei cure de slabire, este de preferat bananei sau strugurelui, fructe cu un continut cloric mai mare”, precizeaza Rachel Keno. In plus, favorizeaza absorbtia fierului cand este mancata, de exemplu, dupa linte. Insa, nu trebuie uitata importanta unei alimentatii variate, fie ca este vorba de pierdere in greutate sau nu.
  4. Previn multe forme de cancer – Studii diferite au aratat ca efectul antioxidant al portocalei, specific citricelor, ajuta in prevenirea unor tipuri de cancer: bucal, faringian, esofagian, stomacal sau chiar al colonului. De asemenea, vitamina C din acest fruct previne aparitia multor forme de cancer si contribuie la eficacitatea tratamentelor.Pentru un efect antioxidant optim, organismului ii sunt suficiente patru portocale pe saptamana. Consumand si o ceasca de ceai verde pe zi, se reduce si mai mult pericolul aparitiei tumorilor cancerigene.
  5. Ajuta inima – Portocala contine diferite tipuri de flavonoide (hesperidina si naringenina), compusi antioxidanti care previn aparitia bolilor cardiovasculare. Consumul zilnic al unui pahar de suc de portocale reduce riscul aparitiei unor astfel de boli.
  6. Incetinesc imbatranirea – Efectele antioxidate pe care le are portocala revitalizeaza sistemul celular al organismului, incetinand procesul de imbatranire. (ziare.com)
Anunțuri

Noiembrie 10, 2014 - Posted by | sanatate |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: