equilibrium

The art of life

Cati utilizatori Facebook au fost verificati de autoritati in Romania

Situatia din Romania Guvernele din toata lumea au facut 35.000 de cereri pentru a obtine datele utilizatorilor Facebook, in prima jumatate a anului 2014. Numarul este cu 24% mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, anume 28.000, potrivit Computer World. Aceasta crestere inseamna ca autoritatile pun un pret tot mai mare pe informatiile pe care le pot obtine de la cea mai mare retea de socializare din lume.

Reprezentantii Facebook au precizat ca cele mai multe cereri au fost legate de jafuri sau rapiri. SUA se afla pe primul loc in top, cu 15.433 de solicitari care au vizat 23.667 de oameni. India s-a clasat pe a doua pozitie, cu 4.559 de cereri, in timp ce autoritarile din Franta, Germania si Marea Britanie au facute fiecare peste 2.000 de solicitari.

In Romania, autoritatile au apelat la Facebook de 16 ori in perioada mentionata si au vrut sa afle informatii despre 20 de utilizatori, rata de solutionare fiind de 50%. Informatiile furnizate la cererea guvernelor vizeaza date precum nume sau adrese IP. Comparativ, Google a primit 32.000 de astfel de cereri in primul semestru din 2014.  (Ziare.com)

Anunțuri

Noiembrie 7, 2014 - Posted by | media |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: