equilibrium

The art of life

Candidaţi de paie

România a pornit cu minus 2 miliarde de euro datorie externă în 1990 şi astăzi este la 50 de miliarde de euro datorie publică şi 98 de miliarde de euro datorie externă ( privată şi publică).

La sfârşitul acestei săptămâni mergem la vot. Aceste alegeri pentru Preşedinte sunt importante pentru că marchează sfârşitul unei epoci dominate de oameni formaţi înainte de 1989. În Parlament şi în ministere încă nu este cazul tranşării generaţiilor, însă de cine va câştiga alegerile la Preşedinţie din această toamnă depinde felul în care va fi croită România de noua generaţie.

În acelaşi timp, aceste alegeri pentru Preşedinţie sunt dominate de confuzie. Gradul de nehotărâre este mare. Alianţele politice care s-au făcut şi desfăcut în ultimii doi ani au maximizat confuzia şi lipsa de repere a alegătorilor.

Mulţi nu ştiu nici cu 5 zile înainte de alegeri unele nume de candidaţi, altă dată destul de cunoscute. Parcă în mod deliberat cineva ar fi decis să fie aruncaţi în arenă cât mai mulţi candidaţi astfel încât din toată această luptă politică să nu se mai înţeleagă nimic. Toată lumea întreabă astăzi, mai mult decât la alte alegeri: „Eu cu cine votez?“.

Însă nu lipsa de vizibilitate a candidaţilor sau inconsistenţa lor doctrinară este problema, ci faptul că pur şi simplu te uiţi la ei şi nu-i crezi ce spun. Sunt cu toţii candidaţi confecţionaţi. Nu vezi niciunul să ardă pentru ideile cu care vine să schimbe România.

Nu-i vezi vorbind, cum se spune, „din stomac“. Nu-i percepi ca pe nişte oameni care chiar cred şi luptă pentru proiectul lor. Probabil că aici, cu aceste alegeri, se termină politica din România făcută din pasiune, în spiritul anilor ‘90.

Nu-l vezi pe niciunul dintre candidaţi să pună România pe masa de operaţie si să spună: aici, aici şi aici trebuie tăiat! Pentru că astăzi economia şi societatea românescă au nevoie de schimbări fundamentale.

un articol semnat Sorin Paslaru – redactor sef ZF

Reclame

Octombrie 28, 2014 - Posted by | politic |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: