equilibrium

The art of life

Cele 20 de motive – Monica Macovei

 1. Cel mai activ Raportor European și singurul eurodeputat român care a impus o directivă europeană. Are 40 de inițiative în PE. Următorul român are doar 4.
 2. A creat DNA – instituția care a început să curețe România de corupție – precum și ANI (Agenția Națională pentru Integritate), care obligă parlamentarii și alți demnitari să își declare averile, pentru a nu se putea îmbogăți din banii noștri.
 3. Un viitor președinte curajos, competent, cinstit și bun negociator. Calități care nu se mai văd la niciun alt candidat.
 4. Singurul politician român care s-a declarat deschis împotriva proiectului cu cianuri de la Roșia Montană. Încă din 2009. Chiar dacă partidul din care făcea parte era pro-exploatare.
 5. Dorește să ne adune, nu să ne dezbine, în jurul unui proiect național valoros: creativitate, antreprenoriat, economie liberă, dialog.
 6. Propune acces simplificat la vot. Prin corespondență sau electronic. Pentru ca oamenii să își poată exprima opțiunile politice fără opreliști. Pentru ca puterea politică să revină la cetățeni.
 7. Dorește reabilitarea instituției Avocatului Poporului, momentan aservită politic. Președintele Macovei propune ca Avocatul Poporului să fie ales de popor, prin consultare directă, nu de partide.
 8. Propune ca parlamentarii români inactivi, sau care nu-și respectă promisiunile către electorat, să poată fi revocați. Nu faci treabă sau minți, îți pierzi postul. Așa cum e în orice sistem performant.
 9. Atunci cănd vorbește se referă la principii și valori, nu la scandaluri si persoane. Pentru că e decentă, educată, sobră și o luptătoare cunoscută în Europa, în chestiuni legate de etică și drepturile omului.
 10. Pentru că ”nu e ca ei”. Pentru că nu a renunțat. Pentru că a preferat să renunțe la confortul vieții de partid, acolo unde apartenența la clici și interese ar fi însemnat să-și încalce principiile.
 11. Pentru că știe că orice se fură azi în România este, în fapt, o delapidare a României de mâine. Ce se fură azi, vor plăti copiii noștri.
 12. Este vocea celor fără voce, a celor umiliți de politicieni care trimit copiii la școală fără manuale, an după an, după an, după an. Politicieni care fură fără limită, politicieni care ne mint de ani de zile.
 13. Are 3 priorități ferme, pe lângă Dreptate: sănătate, educație și locuri de muncă. Și pentru că ne-a explicat clar cum, întărind justiția, vom avea spitale mai bune, 6% din PIB pentru educație și bani pentru repornirea economiei.
 14. Are respect față de trecut și adevăr. Și pentru că dorește ca, în sfârșit, să afăm adevărul despre Revoluția din 1989. La 25 de ani de la Revoluție, încă nu știm cine a tras în noi și de ce au murit oameni.
 15. Este un politician cu viziune, care construiește, nu vorbește: a înființat cea mai temută instituție pentru corupți, Direcția Națională Anti-corupție, care a trimis în închisoare pe cei mai corupți magnați de presă și politicieni de rang înalt, foști prim-miniștri.
 16. Nu minte și nu fură, iar în acest lucru – atât de simplu!
 17. Pentru că vrea și poate să păstreze România cu fața către Vest, ancorată în valorile democrației liberale, nu către Est, unde minciuna, nedreptatea și ticăloșia guvernează în disprețul cetățeanului.
 18. Vrea să creeze o lege care să le permită cetățenilor onești, capabili, creativi și serioși să înființeze partide, fără a mai depinde de mafia instituționalizată și acoliții lor.
 19. Ințelege ce înseamnă domnia legii și separarea puterilor în stat și este omul care a contribuit la aplicarea acestor principii. Votez M pentru că este un om care cunoaște și respectă legea. (Monica Macovei)
Reclame

octombrie 13, 2014 - Posted by | politic |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: