equilibrium

The art of life

Internetul Tuturor Lucrurilor

Un studiu efectuat de The Acquity Group relevă că 87% dintre respondenţi habar nu au ce este Internetul Tuturor Lucrurilor (video trailer) şi ce beneficii ar putea aduce omenirii. Conform studiului efectuat peste Ocean, la care au participat peste 2.000 de persoane, 64% nu ştiau de existenţa unor aparate inteligente precum termostatul Nest, iar 40% nu ştiau de existenţa electronicelor purtabile.

Internetul Tuturor Lucrurilor înseamnă conectarea oamenilor, proceselor, datelor și lucrurilor și valoarea adaugată rezultată din  faptul că orice se poate conecta la reţea. O serie de tranziții din domeniul tehnologiei fac posibil Internetul tuturor Lucrurilor, printre acestea numărându-se: Internetul Lucrurilor, mobilitatea crescută, emergența cloud computing-ului și importanța tot mai mare pe care o capătă big data. Internetul Tuturor Lucrurilor poate genera în sectorul public economii si venituri suplimentare de 4,6 mii de miliarde de dolari în următorii 10 ani, potrivit celui mai recent studiu Cisco, prin parcări şi cladiri inteligente, gestinarea inteligentă a apei şi gazului, sistemul de taxare din trafic. Orașul Barcelona este un exemplu din aceasta perspectivă, utilizând soluţii IoE si numărându-se între primele din Europa care au implementat servicii virtuale pentru cetăţeni.

  • Clădirile inteligente ar putea genera 100 de miliarde de dolari prin reducerea costurilor operaționale aferente consumului energetic, prin integrarea de sisteme de încălzire, ventilație și aer condiționat.
  • Monitorizarea consumului de gaz ar putea genera 69 de miliarde de dolari prin reducerea costurilor de contorizare și creșterea acurateții citirilor pentru cetățeni și furnizorii de utilități.
  • Parcările inteligente ar putea genera 41 de miliarde de dolari prin asigurarea vizibilității în timp real asupra disponibilității locurilor de parcare din oraș. Cetățenii pot găsi și rezerva cel mai apropiat loc de parcare disponibil, agenții de circulație pot identifica mai ușor neregularitățile, iar municipalitatea poate introduce un sistem de taxare bazat pe cerere.
  • Managementul apei ar putea genera 39 de miliarde de dolari prin conectarea contorului de apă din locuință la o rețea IP pentru a furniza informații asupra utilizării.
  • Sistemul de taxare din trafic ar putea genera noi venituri de 18 miliarde de dolari prin implementarea unui sistem automat în zonele aglomerate din oraș, lucru care ar îmbunătăți condițiile de trafic concomitent cu creșterea veniturilor. (Capital)
Reclame

octombrie 1, 2014 - Posted by | cultura, media |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: