equilibrium

The art of life

Symmetrica Bistrita se extinde cu 1,5 mil.euro

Symmetrica, producător autohton de pavele şi borduri vibropresate, îşi continuă planurile de investiţii şi alocă 1,5 milioane euro pentru extinderea fabricii din Şintereag (Bistriţa-Năsăud), printr-o nouă linie de producţie, conform unuui comunicat remis azi redacţiei. Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica, a declarat: „Decizia extinderii fabricii din apropiere de Bistriţa a venit natural, fiind determinată cu precădere de creșterea cererii în regiune. În plus, aceasta face parte din planul strategic de consolidare a poziţiei de lider pe piaţa de pavele şi borduri vibropresate, dar are ca scop şi mărirea portofoliului de produse”. Domnia sa a adăugat că fondurile alocate pentru noua linie de producție se ridică la 1,5 milioane euro, Symmetrica ajungând astfel la investiţii totale de 24,5 milioane euro în ultimii 20 ani. În acest moment, Symmetrica deţine 5 unităţi de producţie pe piaţa locală.

Reprezentantul companiei a afirmat că fabrica din Şintereag a fost gândită pentru a livra produse în zonele de nord-vest și centru ale țării. Noua linie de producţie din fabrica de la Şintereag va fi amplasată într-o hală cu o suprafaţă de 800 mp şi va fi inaugurată în 2015, lucrările fiind deja demarate. Aceasta este localizată în apropierea liniei deschise în 2012 şi va dispune de spaţii speciale pentru depozite de agregate, silozuri etc. „Investiţia de 1,5 milioane euro în această linie a provenit, în proporţie de 30%, din fonduri proprii, restul fiind asigurat prin credite bancare”, a mai spus Sebastian Bobu. Bobu a afirmat că, ţinând cont de faptul că linia de producţie este una de ultimă generaţie, complet automatizată, ea va avea nevoie de 12 angajaţi, în special pentru producţie. „Linia de producţie ce urmează a fi inaugurată va avea o capacitate de 2.000 m de produse pe zi (pavele şi borduri). Astfel, Symmetrica ajunge la o capacitate totală de producție de 13.500 m de pavele și borduri zilnic”, a mai spus Sebastian Bobu. Domnia sa a adăugat că inaugurarea noii linii de producţie va avea un impact pozitiv atât în evoluția cotei de piaţă a Symmetrica, dar şi a cifrei de afaceri. În acest moment, compania deţine circa 24% din piaţa locală de profil, iar în 2013 afacerea a ajuns la aproximativ 68,1 milioane lei (15,4 milioane euro).

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, fiind înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acţiuni) şi Florin-Cristinel Stanciu (restul). Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti (Suceava), urmată de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei (Iaşi, 2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011). Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără: Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Capitală etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice din întreaga ţară. (Bursa)

Anunțuri

Septembrie 10, 2014 - Posted by | bistrita, business |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: