equilibrium

The art of life

6 alimente super toxice – Dr.Oz

Celebrul Dr. Oz şi Dr. Roizen, un invitat al emisiunii The Dr. Oz Show au analizat împreună câteva dintre cele mai nocive alimente care se regăsesc în bucătăriile noastre şi pe care nu ar trebui să le consumăm. Văzând cum ne afectează alimentaţia dezechilibrată sănătatea, cei doi medici au făcut o listă cu şase dintre cele mai toxice alimente pe care ei le-au eliminat din dieta lor şi ne recomandă să facem acelaşi lucru. Iată ce conţine lista cu alimentele/ingredientele de care trebuie să te fereşti:

1. Mezelurile –  Dintr-o listă de aproximativ 20 de ingrediente poţi să ai surpriza ca doar unul singur să fie carne în cazul multor produse. Restul sunt fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, multă sare şi multă apă. Aspectul de „delicios” al mezelurilor este dat, în mare parte, de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziţia unui parizer ieftin sau a unui salam.  Sarea în cantităţi mari împiedică absorbţia calciului în corp, îmbătrâneşte pielea şi determină apariţia cearcănelor şi a pungilor sub ochi. Mezelurile conţin nitraţi. Aceşti aditivi care ajută la conservarea cărnii au fost asociaţi cu un risc crescut de a face cancer la stomac. De asemenea, un alt pericol la care ne expun este demenţa sau alte boli neurodegenerative.

2. Grăsimile saturate – Spre deosebire de grăsimile trans care sunt în totalitate artificiale, grăsimile saturate se regăsesc în surse naturale. Cu toate aceastea este de preferat să nu exagerezi cu alimentele care abundă în ele, adică toate produsele de origine animală (carne, ouă, lactate). De ce sunt atât de nocive? Pentru că favorizează îmbătrânirea arterelor cauzând reacţii inflamatorii care afectează întregul corp. Specialiştii recomandă consumul grăsimilor saturate doar ocazional şi în cantităţi mici.

3. Cantităţile exagerate de zahăr rafinat – Cantităţile de zahăr folosite în industria alimentară sunt enorme şi nu este recomandat să consumi dulciuri în cantităţi mari. De asemenea, trebuie să fii atentă la zahărul ascuns în majoritatea produselor alimentare de la pâine la ketchup.De ce este atât de nociv? Pentru că zahărul rafinat îmbătrâneşte întregul organism, afectează sistemul cardiovascular şi slăbeşte sistemul imunitar.

4. Diverse siropuri – Siropul de porumb îl regăsim în numeroase produse alimentare, dar este mai puţin cunoscut faptul că acesta creşte riscul de obezitate şi sindrom metabolic. Orice sirop dulce şi lipicios generează acelaşi efect în organism, deoarece până la urmă este tot o formă de zahăr rafinat. Dr. Oz avertizează să eviţi produsele care conţin sirop de porumb şi dulciurile din comerţ şi să consumi mai degrabă fructe proaspete ca să potoleşti pofta de dulce.

5. Orice produs care nu este din cereale integrale – Există o diferenţă mare între un produs care conţine făină integrală şi unul care conţine făina albă rafinată, avertizează Dr. Oz. Cerealele integrale au un conţinut ridicat de fibre, lucru care va reduce riscul de cancer. În schimb, pastele sau pâinea care sunt făcute din făină albă generează acelaşi efect în corp pe care îl produce consumul de zahăr rafinat. Odată consumaţi, carbohidraţii din produsele preparate din făină albă sunt transformaţi în zaharuri şi ajung în sânge.Produsele care au la bază făina integrală au nevoie de un timp mai lung pentru a fi convertite în zaharuri şi rămân în intestine mai mult timp, lucru care conferă o senzaţie de saţietate de lungă durată.

6. Grăsimile trans – Sunt considerate de cei doi medici ca fiind duşmanul numărul 1 al sănătăţii. Aceste grăsimi trans se regăsesc din plin în cookies, biscuiţi, chips-uri şi multe alimente de tip fast-food (prăjeli). De ce sunt atât de nocive? Pentru că alterează procesele metabolice şi favorizează depunerea colesterolului pe artere. Astfel, inima este mult mai predispusă la boli. (Eva.ro)

Reclame

Septembrie 9, 2014 - Posted by | sanatate | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: