equilibrium

The art of life

Cine nu voteaza este las!

” Cine nu voteaza este las ” –  (istoricul Neagu Djuvara)

 ” Cu sintagma ‘ mandri ca suntem romani’ ne intoarcem la epoca legionara, e un anacronism într-o epocă în care încercăm să nu mai fim atât de naţionalişti fiecare, ci să fim europeni şi să ne înţelegem cu vecinii noştri europeni „.

De ce a devenit tineretul atat de scarbit de tara?! Romanii ar trebui sa mearga in aceasta toamna la vot, pentru ca „e un fel de lasitate sa nu participi la vot, la viata politica a tarii”, este mesajul istoricului Neagu Djuvara, prezent la Interviurile Gandul. Cu o zi inainte, Dorli Blaga, fiica filosofului Lucian Blaga, avertiza, intrun interviu pentru Gandul, ca va urma o perioada „urata” pentru Romania, dar ca cetatenii trebuie sa stie ca le-a ramas un singur lucru care-i face puternici: votul. Mesajele celor doi vin in contextul in care din ce in ce mai multi romani renunta la un drept esential, acela de a vota, satui de promisiuni sau pur si simplu dezinteresati de clasa politica actuala. Plecat 45 de ani din România, istoricul Neagu Djuvara afirmă, într-un interviu-eveniment pentru Gândul, că „este o datorie absolută să votezi, ca să-si dai apoi cu părerea”. Îl îngrijorează, însă, tineretul care a devenit ‘asa de scârbit de tară’, încât atunci când capătă o bursă în străinătate, pleacă si nu se mai întoarce. Crede că oamenii nu o duc mai rău ca înainte, dar că raportul între lumea politică si omul de rând este altfel decât era pe vremuri.

Despre dreptul fundamental de a vota: „Este o datorie absolută să votezi, ca să-ţi dai apoi cu părerea. Este un fel de laşitate de a nu participa la vot, la viaţa politică a ţării”.

” Oamenii nu sunt mulţumiţi de viaţă şi din cauza tranziţiei ăsteia care ţine de 25 de ani şi nu le aduce ceva bun „.

Anunțuri

Septembrie 8, 2014 - Posted by | cultura, politic |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: