equilibrium

The art of life

De 25 de ani înghițim minciuni și promisiuni false

Sunt convins că oricine, fie că a trăit vremurile sau fie că nu, dar n-a vrut să rămână candidat la postul de căpitanul tâmpiților, a văzut scena balconului, ultima apariție publică în postura de președinte al României, a lui Nicolae Ceaușescu.

Momentul în care individul promitea niște lei în plus ca să potolească vociferările din piață (dirijate ori spontane, nici nu mai contează). Scena aia, alături de securiști, comuniști de eșalon doi sau trei și mentalitate idioată, ne-a lăsat-o Ceaușescu moștenire și apare anual în România.

Nici nu are rost să repetăm promisiunile de trai mai bun, de venituri mai mari, de echilibrare economică, de stat și instituții puternice, „Să trăiți bine”, „Pentru o Românie curată”, facem autostrăzi, facem industrie, facem agricultură, scădem impozitele, creștem veniturile bla-bla, bla-bla.

Intrați un pic în memorie și revedeți toate aceste scene ale balconului. Promisiunile tuturor ticăloșilor care au ocupat posturi publice în ultimii 25 de ani și minciunile lor.

Ok, acum reveniți în prezent și priviți filmul în timp real. Scădem CAS-ul la angajator, scădem TVA-ul, nu impozităm profitul reinvestit. Toate, dacă spațiul fiscal o permite. Și iată evoluția. Politicienii români, roșii, galbeni, portocalii, albaștri sau gri cu picățele au început să învețe teoria comunicării și adaugă mereu un dacă pentru a avea acoperire.

În rest, nicio modificare. De 25 de ani înghițim minciuni și promisiuni false. Adică suntem cu toții suficient de tâmpiți încât să ne uităm la același film în loop de atâta amar de vreme și să nu schimbăm programul…

articol semnat Razvan Zamfir – Business Cover

Anunțuri

Iunie 19, 2014 - Posted by | politic |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: