equilibrium

The art of life

Caesar’s Messiah (Best DoQ)

Messiahnismul – propaganda Imperiului Roman

Cine a fost Isus?
Este El un personaj isoric?
Cine a scris Evangheliile?
De ce sunt scrise in limba greaca?
De ce sun scrise dintr-o perspectiva pro romana?
De ce sediul religiei era la Roma?

Iata cateva mistere ce te pun pe ganduri si care se gasesc in Evanghelii!

Originiea religiei crestine este un subiect inconjurat de mister de aproape 2000 de ani. Joseph Atwel este unul din numerosii cercetatori din intraga lume care se indoiesc despre veridicitatea acestor mistere. Cand examinam istoria acestei ere multe din raspunsurile oferite de biserica nu tin. Acest lucru este foarte important pentru cultura noastra, pentru a intelege de unde vine crestinismul. Fara indoiala crestinii au facut mult bine in lume, dar sunt alti in special cei mai indoctrinati, care creaza razboaie, urasc si fac alte rele sub masca crestinismului.

Studiind cum a aprut crestinismul, multi cercetatori sunt de acord ca a fost creat ca o arma politica pentru a controla masele si care este folosit in acest scop pana si in ziua de azi. Problema este ca crestinismul a fost folosit de guverne pentru a folosi bunatatea oamenilor impotriva lor. Toata propaganda impinge spre manipulare si control asupra populatiei.

Poate ar trebui sa ne intrebam ce motive politice au dus la formarea crestinismului?

Cred ca este important ca oameni(cetateni)sa stie cand si de ce au fost scrise evangheliile. Asta inseamna sa fi un cetatean bun sa te interesezi de lucrurile astea pentru ca astazi traim in pragul unei imense schimbari iar aceste timpuri moderne sunt foarte asemanatoare cu cele in care s-a nascut crestinismul. Studiind aceasta era putem gasi perspectiva necesara gasirii unor solutii pentru problemele de azi si pentru a ajuta creea o lume mai buna. Sa lasam deoparte toate presupunerile crestinismului si sa ne uitam la texte din nou cu o minte deschisa.

Crestinismul a fost inventat de o familie Romana putin cunoscuta, Familia Flavianii, ddocumente dovedesc acest lucru. Coloseumul este o constructie Flaviana. Sub domnia acestora ia nastere atat crestinismul cat si iudaismului rabinic. Si totusi, de ce ar fi fost interesat Flavianii sa creeze o religie? Iata su raspunsul: ca si in zilele noastre, epoca lor a fost marcata de lupte politice, o econmie in criza, conflicte religioase si nenumarate razboaie. In mijlocul acestor evenimente Flavianii au preluat controlul asupra Imperiului Roman si au adus o schimbare majora. Dar pentru a intelege cum au ajuns la putere flavianii trebuie sa ne intoarcem la conducatorii dinaintea lor: Dinastia Julio-Claudeana. In imperiul roman puteai sa ai orice religie atata timp cat il recunosteai pe imparat ca fiind un Dumnezeum iar romanii vroiau sa supuna religia evreilor.

Messia evreilor este nimeni altul decat Vespasian.

Cand a fost scrisa Biblia, romani i-au adunat pe toti scriitori si i-au executat. Au adunat toate copiile acelor istorii care nu au fost pe palcul lor si le-au distrus. Se poate spune ca au distrus orice alta istorie alternativa. Singura istorie ramasa este cea a lui Josephus care era seful propagandei al dinastiei Flaviane care a fost numit cronicarul razboiului romano-evreiesc folosind jurnalele proprii a le lui Vespasian. In fapt toti istoricii Flaviani (Romani) au scris ca cezarul flavian era Hristos. Era important pentru Flavian sa fie vazut ca un Hristos, divin precum un D-zeu.Dinastia Julio-Claudeana dinaintea lor a stabilit deja ca, prezentandu-se drept zei, puteau controla masele mai usor.

Odata cu schimbarea dinastiei trebuiau sa creeze o nou mitologie care sa legimitizeze venirea lor la putere. In acelasi timp trebuiau sa creeze o mitologie care sa contracareze mesianismul iudaic. Daca ne uitam la cine a avut functia de episcop in perioada de inceput a crestinismului vom vedea ca sunt aceleasi persoane membre a aristocratiei pagane. Si-au schimbat putin hainele si palariile. Au devenit din preoti pagani in preoti ai Romei. Asadar, planul romanilor de a inventa crestinismul a fost unul extrem de inteligent, prin papa care era reprezentantul lui dumnezeu pe Pamant nu mai aveau nevoie de armate vaste sau razboaie, puteau prin religie sa-si stapaneasca supusii.

De ce evangheliile sunt numite evangheli?

Este o intrebare importanta! Evanghelie(gospel) vine din grecul Evangelion care inseamna: „Vesti bune despre o victorie militara”. A cui victorie militare sarbatorim prin aceste evangheli? Evident sarbatorim victoria romanilor. Faptul ca evangheliile ne sunt cunoscute in limba greaca si nu arameica sau iudaica demonstreaza clar cine asunt autori. Acestea nu au fost scrise de vreun urmas a lui Isus, care in mod sigur ar fi vorbit aramica. Si daca ar fi fost pescari sau oameni simpli nu ar fi avut calificarea literara necesara. Daca ne uitam cu atntie in biblie,gasim dovezi care indica cine sunt adevaratii autori. Multe texte crestine pledeaza pentru departarea de legileevreiesti si ascultarea legilor romane. Asta se potriveste perfect cu propaganda romana. Asadar, evangheliile au fost create pentru propaganda Imperiului Roman dupa terminarea razboiului romano-evreiesc de catre impratii Flaviani.

Castigatorii scriu istoria, si cartile de istorie sunt scrise de Literalisti.

In greaca Issus inseamna salvator si Cristos = Messia. Aceste doua cuvinte sunt deja importante in judaism inainte ca acesta sa fi trait. Personaj importante din biblie erau deja numite cristosi astfel oameni erau obisnuiti cu acest nume,acest titlu. Toata aceasta miscare se invarte in jurul unei idei si toate povestirile biblice sunt literatura si nu istorie. La inceputurile crestinismului existau doua curente, Gnostici si Literalisti acestia din urma se difera prin faptul ca au un om,un personaj istoric. Pe cand Gnostici vedeau totul alegoric si marea lor erezie este ca Issus nu a venit in carne si oase.

Cercetatorii sunt deacord ca evanghelile sunt opere literare complexe care au ca sursa de inspiratie vechiile scrieri evreesti si pagane. Povestea biblica nu este altceva decat o cpoie a unei alte povesti vechi transpuse, intr-o forma noua, in care suprapun istoria contemporana peste povesti vechi. Este important sa intelegem ca Josephus a scris pe vremea cand alegoria era o stiinta. Cartile sfinte trebuie deci citite cu foarte mare atentie. Din pacate multi oameni religiosi care iasa din scoli si facultati nu sunt invatati sa citeasca pe mai multe straturi. Sunt invatati sa citeasca pe un singur nivel literar iar acest lucru trebuie schimbat.

Ultimele cercetari arata ca evangheliile nu au fost scrise de evrei pescari primitivi, ci sunt niste opere literare care imbina filosofiile evreiesti cu politica Romei. In paralel cu noul testament vom vedea ca evenimentele din viata lui Issus nu au fost evenimente istorice ci mai degraba sunt evenimente ce se leaga de viata si campaniile militare a lui Titus Flavius, Issus Cristos fiind o alegorie pentru Cezarul Roman Titus.

„Vei cunoate adevarul si adevarul te va elibera!”

Problema religiilor aici sunt pretentiile istorice pe care le au. In mod traditional dogma religioasa a interzis cercetarea descoperirilor istorice sau stintifice cerandu-le urmasilor sai sa creada orbeste ce li se spune si sa nu accepte dovezile descoperite. Traim intru-un timp in care oameni sau saturat de structura societati si a sistemului economic, este vremea ca oameni care au dovezi sa iasa si sa puna aceasta Caesar's Messiahinformatie la dispozitia publicului. Este foarte bine ca oameni sa auda mai multe pareri pana sa isi faca singuri o parere si teoriile prezentate de cercetatorii nostri fac parte din acea diversitate de opinii. Ceea ce ameninta omenirea este religia organizata, rigida. Daca analizam toate religiile lumi vom observa ca exista un numitor comun care leaga toate credintele si toti oameni si din acest numitor comun trebuie sa gasim solutii la problemele care ne ameninta viitorul. Sa ne concentram asupra originlor ideilor religioase. Originle religiilor au la baza venerarea Naturi, studierea soarelui a lunii a stelelor, planetelor. La aceste lucruri sau uitat oamenii cu reverenta si veneratie timp de mii de ani si este foarte important sa ne intoarcem la acele credinte. Distrugerea planetei este deasemenea legata de idei religioase. Supravietuirea umanitati depinde de studierea istoriei dintr-o alta perspectiva pentru a fi mai clari asupra faptelor istorice. Este foarte important pentru cultura noastra ca oameni sa inteleaga de unde se trage crestinismul. Dovezile istoriei arata clar ca Crestinismul a fost o inventie a Romanilor pentru a-si pacifica oamenii si popoarele cucerite. Si acest lucru este important pentru ca ne da o alta cale de a intelege guvernele, cum functioneaza guvernul,uneltele folosite, scopul pe care il are. Desi exista mult bun in crestinism trebuie sa intelegem cum conducatorii sau folosit de religie ca sa ne controleze si o fac in continuare si azi.

traducere text dupa documentarul Caesars Messiah – The Roman Conspiracy to Invent Jesus

cartea poate fi citita pe Internet Archives

Anunțuri

Iunie 10, 2014 - Posted by | film |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: