equilibrium

The art of life

Amăgiţi cu raiul, prostiţi pe pământ – de Nicholas Kazan

”În timp ce mii de şcolii şi dispensare de ţară au fost închise, s-au construit 4.000 de noi biserici, numărul preoţilor este de 56.000 şi creşte anual cu 1.000 de noi preoţi, cultul ortodox este vârât pe gâtul copiilor în şcoli. Putem spune că banii publici sunt cheltuiţi pe „viaţa de apoi” şi nu pe binele de pe pământ”.

La recentele alegeri europarlamentare partidele naţionaliste din diverse ţări europene au crescut în pondere – înfricoşător de mult. Astfel, Frontul Naţional în Franţa, condus de Marine Le Pen a obţinut 25% din voturi. Similar este UKIP, partidul naţionalist din Marea Britanie, condus de Nigel Farage, cel care-i terfeleşte pe români la fiecare şansă, ca şi cum românii sunt o ciumă care infectează Marea Britanie, un val nestăvilit care le va lua locurile de muncă britanicilor şi/sau vor trăi pe spinarea ajutorului social generos din Marea Britanie; afirmaţii extrem de false şi răutăcioase, dat fiind că toate studiile arată contrariul; românii în Marea Britanie sunt foarte productivi şi plătesc taxe care aduc avantaje economiei ţării. O privire la alte partide naţionaliste, fie cel condus de Geert Wilders în Olanda numit, auzi!, Partidul Libertăţii, fie Jobbik în Ungaria arată că un vânt al naţionalismului stupid bate prin Europa. Acest curent este alimentat în bună parte – şi totodată foarte neverosimil – de libertatea de călătorie şi de muncă pe care Uniunea Europeană le promovează.

“Naționalismul este o boală infantilă, este pojarul omenirii” (Albert Einstein).

Românii au beneficiat enorm de pe urma acestor libertăţi, şi ca urmare un fenomen fără precedent în întreaga istorie europeană s-a produs; românii ştiuţi ca fiind oameni „legaţi de glie” s-au desprins de condiţia lor istorică, de suferitori în propria lor ţară şi au emigrat în numere neegalate vreodată pe continent. Cinci milioane au părăsit ţara şi sau stabilit în Italia, Spania, cât şi prin alte ţări europene sau de pe mapamond. În jur de trei milioane din aceştia lucrează în străinătate, unde cu mici excepţi – unii rromi cerşetori şi hoţi care ne pătează numele – românii sunt ştiuţi ca fiind muncitori buni, modeşti, care aduc mari beneficii economiilor respective. Însă mai avantajoasă a fost infuzia colosală de bani pe care românii expatriaţi au trimis-o în ţară, cu mult peste 100 miliarde de dolari din 2000 încoace, un record european absolut. Aceşti bani au fost circulaţi în ţară, bani din care s-au înfiripat nu doar companii private (ceea ce a ajutat la ridicarea nivelului de trai), ci totodată bani care au alimentat şi buzunarele BOR şi a politicienilor corupţi, a căror putere s-a mărit şi care acum instaurează o dictatură a manipulării.

Deviza PSD „mândri că suntem români” ascunde nu doar un slogan ceauşist (şi gândul mă duce la uluitoare descoperire comunistă din anii Cântării României) cum că românii sunt oameni „de omenie”, adică noi suntem cumva mai presus, mai cumsecade decât alte naţii… astfel de devize sunt de fapt paravane, forme de manipulare a opiniei publice. Să dau câteva exemple pentru o mai bună înţelegere a modului cum manipularea – îndoctrinarea, sau, în termen ştiinţific însămânţarea memoriilor false – se efectuează. Toată lumea ştie că Putin a luat Crimea cu japca, şi că regiunea Donbas din estul Ucrainei este încurajată de către el însăşi să ceară alipirea cu Rusia. Dar consideraţi faptul că Putin, în doar doi ani de zile, a reuşit să înăbuşească presa rusească liberă, a îngrădit libertatea de acţiune a presei internaţionale, care, ca urmare, şi-a închis birourile în Rusia cu mici excepţii. Mai mult, Putin finanţează atât RT (fosta Russia Today) cât şi Ruptly, o agenţie de media finanţată de Putin cu sediul în Berlin unde 80 de ruşi lucrează, lucrează să prezinte informaţii cu totul părtinitoare; ucrainienii sunt arătaţi într-o lumină nefavorabilă, ca neo-nazişti, pe când cei din estul Ucrainei sunt adevăraţii eroi, care se luptă pentru „unitatea slavică”, slogan naţionalist care ascunde nu doar ambiţii sovietice, cât mai cu seamă ambiţii imperiale. Modul făţiş al alianţei dintre Putin & camarila sa cu Biserica Ortodoxă Rusă este atât de scandaloasă, încât Biserica Ortodoxă Rusă nici măcar nu încearcă să ascundă cârdăşia actului. Putin este acum aprobat de 86% din ruşi. Dimpotrivă, Biserica Ortodoxă Rusă recunoaşte că rolul ei este nu de a promova credinţa, ci de a ajuta la restaurarea puterii imperiale a Rusiei de odinioară.

Netrăgând la răspundere politica și biserica, acestea își fac de cap. Am ajuns la o mare criză de identitate.

Vedem că dacă naţionalismul din ţările vestice este bazat pe ura celor care nu vor să-şi vadă ţara „invadată” de “alţii”, citând motive înşelătoare, naţionalismul din ţările europei estice unde ortodoxismul domină este de aşa factură încât manipularea minţilor oamenilor capătă nu doar o tentă mistică, neproductivă, pentru că religia numai roade pe pământ nu dă – după cum oamenii care trăiesc în ţările civilizate au observat – dar este unul din cel mai primitiv mod de promovare al intoleranţei, de gen “noi ortodocşii suntem deţinătorii adevărului lui Isus”. Desigur, alţii spun exact pe de-a-ndoaselea…

Observăm cum un trust de presă al domnului Voiculescu prezintă o lume atât de deformată, care denotă o manipulare de cea mai neruşinată factură, încât nu mai avem încredere în media, vorbind la general, motivul fiind că bombardarea cu minciuni a umplut cana la prea-plin şi atenţia oamenilor nu mai este stimulată de ceea ce este raţional. Şi totuşi, trebuie să ne îmbunătăţim condiţia vieţii, să ne străduim. Lăsând media la o parte, trebuie să ne gândim la realităţi. Orice român se mândreşte când fiica sa ajunge doctoriţă în Franţa sau fiul este programator de computere în State. Vestul este unde românii se realizează, unde îşi agonisesc bani pentru a-şi construi acasă, vestul este locul unde îşi văd copiii realizaţi. Nimeni întreg la cap nu vrea să-şi vadă fata căsătorită cu un popă ortodox de pe Don sau să-şi vadă fiul stabilit în Republica Moldova.

Căci altfel ne vom întoarce spre mituri antice și apucături mistice, medievale, ne vom îngrămădi în biserici și la moaște, ne vom face de rușine în fața lumii civilizate.

Naţionalismul anti-român care se manifestă în ţările vestice trebuie să fie întâlnit cu dezaprob. Tot aşa, orice sentiment naţionalist român trebuie identificat, arătat cu degetul, supus ruşinii, după cum cere proverbul „ceea ce nu-ţi place, altora nu face”. Campania de îndoctrinare pe care PSD o face în alianţă cu BOR este nu doar nefastă; ea va distruge viitorul ţării. Nu doar că mulţi din liderii PSD-işti corupţi s-au ascuns şi se ascund în spatele caftanelor în timp ce furtul instituţionalizat din banii publici continuă, fapt vădit şi bine cunoscut, dar statistica este cea care nu minte. România alocă doar 3,5% din PIB educaţiei. În contrast, media ţărilor avansate ale Europei în ceea ce priveşte procentajul din PIB alocat educaţiei este dublă. Tot acolo se înregistrează cea mai avansată medie de vârstă din lume, cât şi gradul cel mai ridicat de fericire a oamenilor. Iar în cazul Suediei, unde cei necredincioşi au depăşit 80% din totalul populaţiei, vedem că din cele 6.800 de biserici doar 500 sunt deschise – odată pe lună! Vorbim de poate cea mai civilizată ţară din întreaga lume! Cât priveşte România, în timp ce mii de şcolii şi dispensare de ţară au fost închise, s-au construit 4.000 de noi biserici, numărul preoţilor este de 56.000, număr care creşte anual cu 1.000 de noi preoţi, cultul ortodox este vârât pe gâtul copiilor în şcoli. Putem spune că banii publici sunt cheltuiţi pe „viaţa de apoi” şi nu pe binele de pe pământ, care, fără glumă, se pare că este rezervat cu precădere preoţilor şi politicienilor care continuă să manipuleze percepţia şi mentalitatea credulilor… Am vrea să ne credem „mândri că suntem români” când, de fapt, suntem amăgiţi cu raiul însă prostiţi, prostiţi rău de tot pe pământ!

articol semnat Nicholas Kazan

Reclame

Iunie 3, 2014 - Posted by | cultura, politic | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: