equilibrium

The art of life

Artmania 2014 (4-10 august Sibiu)

artmania 2014Dupa o noua editie incheiata cu succes, organizatorii festivalului ARTmania au pus in vanzare biletele pentru editia de anul viitor. ARTmania 2014 se va desfasura in perioada 4 – 10 august iar pretul unui abonament, ce permite accesul in toate zilele festivalului, este de 75 de lei si se poate achizitiona de pe www.shop.artmania.ro. Festivalul ARTmania reuneste artisti din toate colturile lumii, promovand schimbul intercultural intr-unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Europa de Est – Sibiu. Cu sprijinul partenerilor sai, platforma culturala ARTmania ofera iubitorilor de arta un program cultural variat ce include concerte, expozitii, workshop-uri si alte evenimente dedicate artelor frumoase.

UPDATE: 04 ianuarie 2014 Eluveitie este prima trupa confirmata la Artmania 2014. Elvetienii de la Eluveitie vor canta pe scena mare de la Artmania 2014. Festivalul va avea loc la Sibiu in Piata Mare in perioada 4 – 10 august 2014. Showul a fost confirmat de organizatori dar si de casa de discuri. Eluveitie activeaza inca din 2002 iar stilul abordat este Folk Metal. Cel mai recent concert in Romania a avut loc in 2013 alaturi de Sabaton in martie la Turbohalle. Abonamentele au fost puse in vanzare saptamana aceasta, doritorii putandu-le achizitiona de pe shop-ul site-ului ARTmania.ro.

UPDATE: 28 febr. 2014 Noi confirmari la Artmania 2014:  Therion si Zdob si Zdub. Cea de-a IX-a editie ARTmania Festival va avea loc in perioada 4-10 august 2014, concertele principale desfasurandu-se in weekend, dupa urmatoarea structura: Scena Principala va fi construita in interiorul Complexului Balanta sub numele de „ARTmania Vampires’ Den“, in timp ce scena din Piata Mare va gazdui concerte cu acces liber pentru publicul general. De asemenea, curtea interioara a Palatului Brukenthal din Piata Mare si Curtea Casei Altemberger a Muzeului de Istorie vor gazdui concerte cu acces special. Incepand din acest an, ARTmania Festival dezvolta povestea nascuta in cetatea medievala a Sibiului si ofera iubitorilor de muzica, in premiera, patru scene. Publicul dedicat al festivalului se va putea ascunde de lumina in „ARTmania Vampires’ Den“, spatiul care va gazdui in weekend concertele unora dintre cei mai cunoscuti artisti internationali. In acest loc, accesul va fi permis doar posesorilor de abonamente achizitionate pana in prezent si pana la data festivalului, in limita locurilor disponibile.

“ARTmania Vampires’ Den” va gazdui vineri seara concertul Eluveitie. Povestea Eluveitie a inceput in iarna anului 2002 in Elvetia cand membrul fondator Chrigel Glanzmann a decis sa formeze o trupa care sa uneasca metal–ul melodic cu folk-ul, dand astfel nastere unei noi ere: folk-metal. Trupa concerteaza de peste 12 ani si in 2014 ajung in premiera pe scena ARTmania Festival.

Una dintre cele mai votate trupe in topul preferintelor spectatorilor ARTmania va concerta sambata, 9 august 2014, pe scena principala ARTmania Festival. Incantandu-ne de mai bine de 26 de ani, Therion in concert este trupa ce trebuie descoperita de fiecare data, la fel cum fiecare album este o provocare a simturilor stimulate de magia Therion.

In curtea Palatului Brukenthal Sibiu va fi amplasata si in acest an ARTmania Acoustic Stage. Melomanii se vor putea bucura de cel putin un concert cu un nume legendar organizat in seara de joi, conform traditiei incepute in 2013 cu Deine Lakaien, unul dintre cele mai apreciate evenimente ale editiei anterioare. ARTmania Post Rock Stage va promova in weekend cele mai apreciate proiecte de gen, in curtea Muzeului de Istorie – Casei Altemberger.
Concertele din Piata Mare vor avea acces gratuit pentru publicul larg, promovand renumite formatii rock din Romania. Prima confirmare din aceasta serie vine de la Zdob si Zdub. Trupa va concerta sambata seara intr-un show live spectaculos. Am putea sa ii numim etno-rockeri care imbina elementele hip-hop, drum’n’bass, jungle, punk si dau nastere unui crossover muzical original, unde se intalnesc intensitatea urbana si spiritul rural.

Pentru Scena Principala a festivalului, „ARTmania Vampires’ Den“, vor fi disponibile exclusiv abonamente, fara bilete individuale pe zile, o conditie impusa de spatiul limitat. Abonamentele pentru publicul din Romania sunt disponibile in retelele†Diverta si†myticket.ro, la sediul ARTmania din Bucuresti sau online pe shop.artmania.ro. Incepand din luna martie abonamentele vor fi disponibile si in retelele Eventim si Germanos.Preturi in limita a 1.000 de abonamente pentru fiecare perioada de distributie: martie-aprilie: 125 lei; mai-iunie: 150 lei; iulie-august: 180 lei. In cazul epuizarii unei categorii, distribuitorii vor activa automat urmatoarea categorie de pret. Publicul de peste hotare isi poate achizitiona abonamente prin platforma shop.artmania.ro. Biletele speciale pentru evenimentele organizate in spatiile Muzeului National Brukenthal si Muzeului de Istorie vor fi disponibile in curand. Urmariti noutatile pe: artmaniafestival.ro si facebook.com/ARTmania.Festival

UPDATE: 13 martie 2014 Crematory si Diary Of Dreams au confirmat pentru ARTmania 2014. Energia „Vampires’ Den” se extinde cu două proiecte legendare „Made in Germany”: Diary of Dreams și Crematory.  „Vampires’ Den” găzduiește vineri și simbătă 16 ore de concerte, o creștere substanțială comparativ cu edițiile trecute, iar in paralel, tot aici, funcționează ateliere și proiecții, expoziții și librăria Cărturești, o intreagă industrie de servicii culturale, dedicate publicului său fidel. ARTmania Vampires’ Den se intinde pe o suprafață de peste 2.500 de metri pătrați cu două spații indoor și unul outdoor.

Povestea deschide porţile festivalului intr-un mod cu totul şi cu totul neaşteptat. De la dragoni la zei și de la monştri la zane, dincolo de superstițiile care invăluie controversatul subiect, cea de-a noua ediție ARTmania Festival 2014 ne invită intr-o călătorie spre zonele crepusculare ale unui univers magic. Bine aţi venit in lumea duhurilor şi a vampirilor!

După confirmările Therion și Eluveitie, se anunță Diary of Dreams, un legendar proiect Darkwave dintr-o zonă muzicală indrăgită in comunitatea ARTmania. Cu 13 albume de mare valoare produse in peste 20 de ani și prima poziție ocupată in topurile genului, Diary of Dreams participă in premieră la ARTmania Festival in anul in care lansează și un nou album: “Elegies in Darkness”. Diary of Dreams va urca pe scena Vampires’ Den vineri noapte, 8 august 2014.  Tot din categoria greilor zonelor intunecate și de multă vreme așteptați la Sibiu, in acest an vom asculta Crematory, sambătă, 9 august, in premieră la ARTmania Festival. Crematory este cea mai populară formaţie de gothic metal a Germaniei cu o carieră muzicală de peste 23 de ani. Nici un album Crematory nu se aseamănă cu precendentul, iar noul material lansat in 2014, Antiserum, experimentează in zona de EBM/techno și completează sound-ul clasic al trupei. Pentru prima apariție la ARTmania Festival ne așteptăm să ascultăm un mix de piese vechi și noi.

Eluveitie și Diary of Dreams vor canta vineri, iar Crematory şi Therion vor urca pe scena Vampires’ Den sambătă, in premieră absolută pe scena festivalului.  Vampires’ Den, parte a celei de-a IX-a ediţii ARTmania Festival, oferă abonaților proiecţii video și spații de lectură, board games, tarot, make-up in spiritul evenimentului și tatuaje. In Vampires’ Den fiecare noapte se prelungește cu un after-party monstruos. Intr-un spirit contemporan, Vampires’ Den deține o parcare pentru biciclete, safe boxes, un container „lost and found” şi toate facilităţile sanitare necesare. Spațiul este situat in Complexul Balanţa Sibiu, la aproximativ 1,5 km distanţă de Piaţa Mare şi foarte aproape de gară, fiind dotat cu un sistem de ventilație performant, zona fiind destinată in trecut producției faimoaselor Cantare Balanța.

Adresa exactă: Calea Gușteriței 21-23http://www.bit.ly/address-vampires-den
Pentru „ARTmania Vampires’ Den“ vor fi disponibile exclusiv abonamente in rețelele Diverta, Germanos, MyTicket.ro, Eventim.ro, la sediul ARTmania din București sau online pe shop.artmania.ro. Publicul de peste hotare iși poate achiziționa abonamente online pe shop.artmania.ro. Prețuri in limita a 1.000 de abonamente pentru fiecare perioadă de distribuție: martie-aprilie: 125 lei; mai-iunie: 150 lei; iulie-august: 180 lei. In cazul epuizării unei categorii, distribuitorii vor activa automat următoarea categorie de preț. Biletele speciale pentru evenimentele organizate in spațiile Muzeului Național Brukenthal și Muzeului de Istorie vor fi disponibile in curand. In Piața Mare accesul va fi gratuit. A IX-a ediţie ARTmania Festival promite o incursiune intr-o altă lume și un alt fel de festival. Prin Vampires’ Den ne propunem să deschidem un nou capitol in istoria evenimentului, in care fiecare dintre noi să iși poată găsi locul. Vă așteptăm la ARTmania Festival Sibiu 2014.

UPDATE: 1 iulie 2014 Cea de-a noua editie a Festivalului ARTmania prezinta o suita ampla de concerte si evenimente alternative organizate in diverse locatii din Sibiu cu scena principala amenajata in Complexul Balanta, transformat in Vampires’ Den. Aici vor avea loc evenimentele traditionale ale festivalului, in zilele de vineri si sambata, 8 si 9 august 2014, iar noile confirmari vin din Romania si tarile invecinate: Riul Doamnei (IT), Shattered Hope (GR), Wartime (BG), Tiarra (RO), Hathor (RO), Prohod (RO), QuantiQ (RO).

Rage la ARTmania Festival Sibiu 2014

UPDATE: 4 iulie 2014 Rage va concerta vineri in Vampires’ Den la ARTmania Festival in rolul de headliner, in aceeasi zi cu Eluveitie, Diary of Dreams si alte proiecte interesante. Rage participa in premiera la ARTmania Festival cu un val inflacarat de power metal care va izbi Grota Vampirilor.  Rage implinesc in acest an trei decenii de cariera Metal si isi arata istoria, de la inceputul anilor ’80 cand se numeau Avenger si promovau „Prayers of Steel”, trecand prin succesul anilor ’90 cu abordarea clasica „Lingua Mortis”, pana recent in 2009 cand au luat locul trei la „Bundesvision Songcontest” si au marcat un sfert de secol de activitate. Cu 21 de albume lansate pana in present si schimbari de componenta, audienta primeste nu numai esenta Metal-ului German, dar si plus valoarea unei echipe de muzicieni extraordinari care nu inceteaza sa isi reinventeze sound-ul de fiecare data cand creeaza ceva nou. Ei sunt Rage! In 2014, trio-ul format din Peavy Wagner, Victor Smolski si André Hilgers sunt departe de pensionare chiar daca au deja dreptul de a-si scrie memoriile si a lansa piese si versiuni nepublicate, demo-uri si franturi de idei care au ajuns acum sa isi gaseasca finalitatea sonora. „The Soundchaser Archives” contine doua CD-uri si un DVD lansate in mai 2014 prin Nuclear Blast.

Equilibrium ii inlocuiesc pe Crematory

UPDATE: 21 iulie 2014 In programul final apare Equilibrium, celalalt nume asteptat din zona Folk Metal, trupa care confirma concertul din Vampires’ Den sambata, in locul conationalilor lor, Crematory, premiera care, din pacate, si-a amanat aparitia din acest an de la ARTmania Festival. O problema personala a chitaristului Matthias Hechler a impus amanarea concertului programat pentru cea de-a noua editie a festivalului ARTmania din Sibiu. Fanii Crematory se vor intalni cu trupa lor de suflet la editia aniversara ARTmania, in 2015.

Invitatii editiei Artmania 2014:

  1. Eluveitie
  2. Therion
  3. Zdob si Zdub
  4. Diary Of Dreams
  5. Crematory (ANULAT)
  6. Rage
  7. Equilibrium

EluveitieTherionZdob si ZdubDiary of DreamsCrematory

EquilibriumRage
Reclame

august 21, 2013 - Posted by | cultura, music |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: