equilibrium

The art of life

Tetragrammaton – Yod-He-Vau-He

Yod-He-Vau-He

„Ceea ce este deasupra este la fel cu ceea ce este dedesupt”

tatragrammatronYHWM, YAHWEH  – Tetragrammaton este Numele Sacru, cel ce Este si cel ce nu Este. Cel ce se afla in intunecimea ascunsului din ascuns, ce nu se vede, aude sau simte. El este cel ce Este. Deşi este încă disputat sensul exact al Numelui, dacă Iahwé înseamnă „Cel ce este” sau „Cel care determină existenţa”, este evident că ambele forme exprimă ideea de existenţă supremă. Forma verbală yahwé (care este un imperfect aplicat în trecut, prezent şi viitor: era, este, va fi), totuşi nu se întâlneşte în ebraica biblică, unde verbul „a fi” este HAYAH, iar imperfectul masculin singular corespunzător, este yihyé (era, este, va fi). Se ştie însă că verbul ebraic hayah (היה) a evoluat dintr-o formă mai veche, dinaintea scrierii Bibliei, care se pronunţa haway (הוי). Urme ale acestei vechi pronunţii există în unele derivate ale verbului (e.g. howeh, în ebraica mişnaică), dar mai ales în aramaică, o limbă înrudită, unde imperfectul corespunzător ebraicului yihyé este yehwé (Da 2:41). Având în vedere că Moise foloseşte forma clasică a verbului (yihyé) în limbajul obişnuit, şi numai cu privire la Dumnezeu foloseşte forma YAHWEH, aceasta înseamnă că fie YAHWEH avea un sens cauzal (Hifil), referitor la Acela care cauzează existenţa; fie că Moise a preferat forma arhaică a verbului pentru numele sacru, pentru a evita atât confuziile, cât şi profanarea. În acelaşi timp, forma arhaică putea fi înţeleasă bine şi de vecinii lui Israel.

„Tetragrama sacra este numele sacru al lui Dumnezeu format din patru litere IHWH ADN ul uman are patru elemente indispensabile : Hidrogen, azot,carbon si oxigen. Si s-a demonstrat corelatia dintre numele sacru IHWH si cele patru elemente ce caracterizeaza orice forma de viata”.

Există în cuprinsul scrierilor biblice un cuvânt format din patru litere care, în manuscrisele originale ale ,,Bibliei”, defineşte echivalentul numelui sacru atribuit lui Dumnezeu. Datorită componenţei sale din patru litere, cuvântul sacru IHWH este denumit şi Tetragramă sacră, acest termen lingvistic fiind folosit în practica literară curentă a poporului evreu. Cuvântul sacru IHWH este rostit numai o data pe an de către marele preot, şi numai în incinta Sfintei Sfintelor din Templul Sfânt al Ierusalimului, cu ocazia slujbei ce se ţine în timpul sărbătorii anuale ebraice, de IOMKIPUR. În alte ocazii, evreii folosesc în locul numelui sacru IHWH, cuvântul ADONAI, ca referinţă la numele lui Dumnezeu. Aranjate într-o anumita ordine, literele IHWH, redau semnificaţia verbului ebraic A FI, cu raportarea acestuia la timpul trecut, prezent şi viitor, ceea ce înseamnă: A FOST, ESTE, VA FI. În cuprinsul scrierilor biblice referitoare la numele lui Dumnezeu, cuvântul IHWH are sensul: CEL CARE ERA, CEL CARE ESTE, CEL CARE VA FI.

„Gravitatia este Dumnezeu” (Newton)

Semnificatie Tetragrammaton – 4 – tetra – provine din tetraedru / gram vine de la greutatea gravitatiei, de aici rezultanta ca acest concept cu privire la Dumnezeu semnifica un tetraedru ce produce un efect gravitational.

Biblia, Exodul, cap. 14 versetele 19-20-21 putem gasi cele 72 de nume ale lui Dumnezeu, sau cele 72 de fete ale lui Dumnezeu. Dar toata aceasta reprezentare este un  „Dumnezeu masculin”, spune Nassim Haramein, ne lipseste jumatate din ecuatie. Reprezentarea lui Dumnezeu prin geometria sacra l-a determinat pe acesta sa ajunga la concluzia ca ceea ce e expus omului de rand este un cod care poate fi descifrat numai de arborele sefirotic (3)catre cei cu adevarat initiati. Mai mult de atat, cercetatorul a observat cea ce este expus si ajuta la decodificare este doar jumatate din Codul mistic. El si-a cerut o explicatie atunci de ce civilizatiile antice au reprezentate in scrierile lor doar jumatate din cod si a ajuns la urmatoarea afirmatie: „tu daca ai fi o persoana avansata spiritual si ti-ai pune problema sa imprimi in lumea in care traiesti acest cod, lumea fiind reprezentanta  unui sistem planetar nu atat de avansat, ti-ai refuza acest lucru pentru ca nu ai vrea ca acesti oameni sa poata descifra si decodifica acest COD, inainte de a fi pregatiti pentru acest tip de putere. Astfel ai putea sa codifici Codul sau sa faci Codul numai cu o polaritate din el, asemeni unei polaritati masculine a Codului. Aceasta codificare ar fi valabila numai pana cand civilizatia va intelege echilibrul dintre masculin si feminin, cand vor intelege aceasta vor fi capabili sa decodifice codul.” In reprezentarea matricei vectorului izotrop din cabala, ca imagine a lui Dumnezeu, trebuie sa adaugi partea feminina a lui Dumnezeu sau „Zeita”, la tetraedru. Daca ai face-o ai avea dublul acestor numere, adica 144, care este considerat numarul Inaltarii, in Apocalipsa. Tot in Apocalipsa se spune ca Noul Ierusalim este un oras de Cristal si  acest oras are 144 de fete. Putem face o legatura astfel si realizam ca sunt 144 de fete pe exteriorul unei matrice de 64 de tetraedre.La Kaaba exsita cristalul negru, piatra neagra sau Soarele Negru cum este descris in placutele sumeriene, oferit omului de catre Zeii Soarelui. Chivotul Legii construit de Moise prin indemnul lui Dumnezeu, cel care a condus tribul lui Israel la Canaan, este reprezentarea acestui cristal cu capacitati antigravitationale, de plutire, exprimat in Biblie. Puterea Chivoltului a fost folosita impreuna cu toiagul lui Moise in desfacerea Marii Rosii, ca oamenii sa poata sa treaca pe malul celalalt.

„Eu SUNT cel ce SUNT”

 Chivotul este considerat tronul Universului sau „Scaunul lui Dumnezeu”, este arborele cunoasterii din gradina Edenului sau arborele sefirotic, copacul prin a carui interpretare cabalistica, ne poate sugera sursa de energie a Chivotului Legii. Partea de sus a arborelui sefirotic este un tetraedru iar partea de jos este un octaedru.Printr-o „suprapunere” a partii de jos peste cea de sus, rezultatul era un tetraedru cu un octaedru deasupra, creind steaua tetraedrala cu octoedru in centru; aceasta este o geometrie tridimensionala. Traditiile spun ca nu nu este doar un copac, ca sunt 4 si cum mergand pe prima idee ca marii initiati nu ne ofera decat jumatate de Cod, rezulta ca este vorba despre 8 copaci atasati la radacina. Cum fiecare copac este decodificat pentru a oferi steaua tetraedrala, atunci rezultatul este grila de 64 de tetraedre, formand vectorul echilibrant in centrul sau. Cuvantul sefira provine de la cristal. In Vechiul Testament este descrisa tehnologia suprema prin Chivotul Legii, semnificatia tetragrammaton, un crsital plin de „ochi” asa cum e descris de Ezechiel, este simbolul stelei dublu tetraedrale, steaua lui David.Apa fiind maleabila putea fi incarcata prin acesta forta vitala degajata de acest cristal situat in cadrul piramidelor din Egip si Mexic, spune cercetatorul, realizand recolte foarte bogate, prin irigarea cu aceasta apa incarcata. Zeii Soarelui ne-au oferit aceasta tehnologie ,conform tablitelor sumeriene, prin oferirea in mod simbolic al soarelui negru. Acest soare negru, poate fi asemanat cu un cristal ce dispune de caracteristicile unei gauri negre.Nassim Haramein spune ca tehnologia a fost oferita cu scopul de a „inalta universul”, pentru ca ajutandu-ne sa ne inaltam noi, daca luam in considerare natura fractala a spatiului, se inalta implicit Tot Universul.

„Merge atat de bine, si pot invarti lumina atat de repede, incat stralucesc in intuneric” (Anonymous)

Simbolismul şi structura lui Yod-He-Vau-He este simplă, însă totuşi profundă. Iar atunci când vreo câteva elemente simple se combină, acestea dau naştere întregii complexităţi a vieţii. În parte, YHVH reprezintă modelul simplităţii perfecte de care am vorbit mai devreme – atomul sau tetra01sistemul solar. De asemenea, acesta vorbeşte despre procrearea umană şi despre procrearea stelară / planetară. Prima parte, „Yod”, reprezintă pozitivul (+), principiile „Soarelui”, „luminii”, „Tatălui”. Primul „He” reprezintă „negativul”, nu în sensul de „rău” sau „păcătos”, ci în sensul de (-), polaritate negativă, întuneric pur precum cel al spaţiului vid, receptivitatea, principiile Mamei. „Vau” este întâlnirea dintre Yod şi He; locul interacţiunii, relaţia şi combinarea primelor două principii. Acesta este propriul său principiu, locul concepţiei, naşterea celui de-al doilea „He” (încă o dată, pronunţat „hay”). Cel de-al doilea „He” este urmaşul lui Yod şi He, rezultatul interacţiunii lor, creaţia ulterioară a acestora. Cel de-al doilea „He” are aceleaşi atribute ca şi Tatăl său Yod, în sensul că ESTE de fapt un Yod în propria realitate macro sau microcosmică. Cel de-al doilea „He” este pe un plan vibraţional cu o octavă în afară. Cel de-al doilea „He” începe din nou ciclul (Yod-He-Vau-He), însă CA ŞI YOD în microcosm sau macrocosm, iar polaritatea acestuia este inversată faţă de „tatăl” său YOD. Interesant, principiul „tată” Yod a fost distorsionat prin traducerile de-a lungul timpului din „Yod” în „God”, care este de asemenea dat de multe ori cu conotaţia principiului de „tată”.”  Yod-He-Vau-He (YHVH) [se pretinde Pronunţia Yohd-Hay-Vah-Hay] Ciclul creării lui YHVH continuă precum o spirală Infinită.

Einstein a spus că noi nu avem nevoie de mai mult de patru numere pentru a înţelege toate lucrurile. El a înţeles YHVH. Sunt aici Unu, Doi, Trei, Patru.

 1. UNU: Infinitul;
 2. DOI: dihotomia (diviziunea în două părţi a unui concept, fără ca acesta să-şi piardă înţelesul iniţial), polarităţile pozitivă şi negativă, Yin şi Yang;
 3. TREI: natura întreită a spiritualului, mentalului şi fizicului; Trinitatea Creştină, Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh; etc.
 4. PATRU: renaşterea, descendenţa, crucea, crucifixul şi tranziţia către un nou plan.

Astfel, YHVH sunt ambele formule, formula „modelului primar” – şi formula pentru procrearea modelului primar. O reprezentare mai importantă a YHVH este prin mijloacele de tranziţie şi manifestarea creaţiei infinită în TOT.

Tot cea fost creat, macrocosmosul ca si microcosmosul, lumea mare si lumea mica, au fost facute prin puterea elementelor. Din acest motiv chiar de la inceputul initierii, iti voi spune despre aceste puteri si importanta lor profunda. In literatura oculta foarte putine s-au zis despre puterile elementelor, astfel ca este in sarcina mea sa tratez acest domeniu al cunoasterii si sa-i arat legile. Nu-i o sarcina tocmai usoara ca Tetragrammaton-Tetractysneinitiatul sa inteleaga in profunzime existenta si activitatea elementelor si sa poata sa inceapa sa lucreze cu aceste puteri in viitor.Tot universul se aseamana cu un gigantic ceas unde toate rotitele sale sunt interdependente. Chiar si ideea de Divinitate, ca cea mai inalta entitate comprehensibila poate sa fie divizata in aspecte analoage elementelor. In scripturile orientale elementele sunt desemnate ca Tattwas. In literatura europeana sunt considerate doar pe fondul efectelor benefice si suntem avertizati de efectele lor negative, ceea ce inseamna ca in anumite imprejurari sa nu facem anumite actiuni. Acuratetea acestor fapte e incontestabila, dar ceea ce s-a publicat pana acum e doar o fateta minora a efectelor acestor elemente.Pentru inceput ca sa afli despre actiunea elementelor si a influentelor lor poti sa studiezi manualele de astrologie. Pe mine ma intereseaza elementele la un nivel mai profund, astfel am ales o alta metoda, care chiar daca are unele analogii cu astrologia nu are nimic in comun cu ea. Cititorul care nu cunoaste aceasta metoda va fi invatat sa o foloseasca in diferite feluri. Cat despre calitatile elementelor le voi explica pe rand in detaliu in capitolele urmatoare, ceea ce nu va revela doar aspectele teoretice, ci indirect si aplicatiile practice, deoarece aici se afla cheia celei mai marete Arcane. In cea mai veche carte a intelepciunii, Tarotul, s-a spus cate ceva despre misterele elementelor. Arcana I – Magul reprezinta pe magician ca fiind cunoscatorul si stapanul elementelor. In aceasta carte simbolurile sunt: sabia pentru elementul foc, bagheta pentru elementul aer, cupa pentru elementul apa, monedele pentru elementul pamant. Aceasta dovedeste fara dubii ca prima parte a initierii magului, (urmand traditia tarotului) este cea care duce la stapanirea elementelor. In onoarea acestei traditii voi acorda principala atentie acestor elemente, pentru ca vei vedea, ele sunt cheia, panaceul, prin care toate problemele pot fi rezolvate.
Conform filosofiei indiene succesiunea acestor tattwas esta urmatoarea:
 1. Akasa – principiul eterului
 2. Tejas – principiul focului
 3. Waju – principiul aerului
 4. Apas – principiul apei
 5. Prithivi – principiul pamantului.
In concordanta cu doctrina indiana, se spune ca cele 4 elemente, intr-un fel mai grosiere, au fost generate de a cincea tatwa, principiul Akasa. In consecinta Akasa este cauza ultima si trebuie privita ca a cincea putere, asa numita chintesenta. Mai jos vom discuta despre despre acest principiu. Calitatile fiecarui element incepand cu cel mai fin si pana la cel mai grosier vor fi explicate in capitolul ce urmeaza. Pana acum cititorul si-a dat seama ca analiza actului creatiei nu este o sarcina usoara si nu poate fi explicata intr-o maniera simpla ca oricine sa inteleaga subiectul si sa-si faca o imagine plastica a lui.
Principul Akasha – Akasha = Natura divina. Trezirea chakrelor.
Principiul Akasa in cea mai simpla forma a sa se exprima ca si constiinta; akasa poate fi perceputa ca eterul, cel de-al cincilea element, prin care se propaga undele electrice, magnetice ca si alte vibratii. Astfel aceasta sfera vibrationala este originea luminii, sunetului, culorilor, ritmului si vietii in toate lucrurile create. Cum akasa este originea tuturor lucrurilor existente, tot ce a fost si va fi creat in viitor, este reflectat in ea. Prin urmare planul akasic este o emanatie eterna, nu are inceput si sfarsit, nefiind marginita de spatiu sau timp. Numai acela care se poate pătrunde de gândul evoluţiei în sensul său cel mai larg şi în întreaga sa însemnătate va putea înţelege această epocă în mod corect. Tot ceea ce omul conştientizează în jurul său este în plin proces de evoluţie. Însăşi facultatea de gândire care caracterizează pe omul actual, omul celei de a cincea rase-rădăcină, este rezultatul unei evoluţii. Se poate spune chiar că a cincea rasă-rădăcină este cea care, în mod progresiv, conduce la perfecţionare forţa de gândire. În prezent, omul ia o hotărâre (în gând) şi abia apoi o pune în practică, ca un efect al propriei sale gândiri. La atlanteeni, această facultate era încă într-o stare de pregătire. Voinţa încă nu pornea din gândurile proprii, ci era influenţată de influxul de gânduri venite de la entităţi superioare. În acest fel, voinţa lor era dirijată din afară.
 1. Corpul Eteric
 2. Corpul Emotional
 3. Corpul Mental
 4. Corpul Astral
 5. Corpul Cauzal
 6. Corpul Atmic
 7. Corpul Monadic
 8. Corpul Logoic

mai multe informatii pe Esoteris, Calea Edenului, Tornafratre, ReadNews, In Cautarea Maestrului, Eu Omul, Natura Divina, Parfum Ezoteric.

Reclame

aprilie 25, 2013 - Posted by | cultura, spirith, stiinta |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: