equilibrium

The art of life

15 km de tramvai la Bistrita (proiect)

Primarul municipiului Bistrita vrea ca pana in 2020 in centrul istoric sa nu mai circule niciun autoturism, iar zona centrala sa fie traversata de un tramvai silentios. In acest sens, in zilele care urmeaza municipalitatea va depune un proiect in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman. Conform declaratiilor primarului, tramvaiul ar avea ca punct de pornire localitatea componenta Viisoara si statie terminus localitatea componenta Unirea. Tramvaiul, de ultima generatie, ar „taia” practic zona pietonala a municipiului Bistrita, in conditiile in care primarul Cretu spune ca aceasta se va extinde considerabil pana in 2020. Astfel, conform strategiei adoptata de Consiliul Local, pana in 2020, zona pietonala a municipiului ar cuprinde si strazile Dornei, Gheorghe Sincai pana la Posta Veche, precum si Nicolae Titulescu. Lungimea liniei de tramvai ar fi de circa sase kilometri si valoarea totala a proiectului se ridica la circa zece milioane de euro. Cretu spune ca in cazul in care nu va gasi pana in 2019 surse de finantare externa, municipalitatea ar fi obligata sa suporte din fonduri proprii realizarea acestui obiectiv. In cazul in care proiectul este declarat eligibil de comisia care analizeaza proiectele depuse in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman vizand reducerea disparitatilor economice si sociale în cadul Uniunii Europene extinse, bistritenii ar putea circula cu tramvaiul din primavara anului 2014. (Citynews Bistrita)

Primarul Bistritei Ovidiu Creţu: E prea costisitor, nu ne putem permite. Păcat!

UPDATE: 26 iunie 2014  ”Este o investiţie atât de costisitoare încât nu ne-o vom putea permite. Păcat că nu putem face acest lucru, am valorifica centrul istoric în spirit european. Este comandat un studiu de soluţie, din rezultatele parţiale putem trage deja nişte concluzii”, a menţionat primarul Ovidiu Creţu în şedinţa Consiliului Local. Municipalitatea a comandat în acest an un studiu de oportunitate pentru realizarea investiţiei “Linia verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau normă de poluare redusă”. Obiectivul Tramvai – linie verde de transport public pe traseul Viişoara – centru istoric – Unirea” prevedea, printre altele, ca tramvaiul să unească, pe o lungime de 15 km, localităţile componente Unirea şi Viişoara, traversând centrul istoric prin str. Gheorghe Şincai, Piaţa Centrală, str. Dornei, Piaţa Unirii, str. Liviu Rebreanu. Valoarea proiectului era estimată la 20 de milioane de euro. ”Peste tot în oraşele pe care le-am văzut, inclusiv în oraşul partener Besancon, tramvaiul a schimbat radical în bine viaţa centrului istoric, fie că discutăm de Besançon, Zagreb sau Strasbourg”, spunea la începutul anului primarul Bistriţei, care îşi dorea ca municipalitatea să depună un proiect pe fonduri europene în vederea finanţării lucrărilor de realizare a liniei de tramvai. (Timponline)

 

Reclame

August 30, 2011 - Posted by | bistrita

5 comentarii »

 1. interesant proiect, doar ca pun pariu ca nu s-a avansat cu lucrarile si proiectul a fost rupt …. iar in primavara lui 2014, bistritenii pot circula cu tramvaiul prin alte orase ale Romaniei ….

  Comentariu de Ștefan Bădiță | Decembrie 14, 2013 | Răspunde

  • Corect, toate sunt niste „minciunele” aruncate spre bistriteni in general inainte de ceva alegeri! Din pacate politicienii vand tot mai multe gogosi iar votanti devin tot mai . . .

   Comentariu de zupernews | Decembrie 14, 2013 | Răspunde

   • asa si la Galati ….. isi bat joc de noi ….. cacam-as pe ei de nemernici!!!! sunt curios, au pus macar o traversa? ati vazut in bistrita vreo sina de tramvai?

    Comentariu de Ștefan Bădiță | Decembrie 14, 2013

   • Nici macar un plan concret pe hartie, oficial. Doar vorbe-n vant!

    Comentariu de zupernews | Decembrie 15, 2013

   • ma asteptam la asta …. pacat…. si bistrita e un oras mic si frumos. proiectul chiar suna foarte bine.

    Comentariu de Ștefan Bădiță | Decembrie 15, 2013


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: