equilibrium

The art of life

Bistrita Noua – Phoenix Shopping Center + Ansamblu rezidential Metropolis

Refuncţionalizarea zonei industriale a municipiului Bistriţa, prevede, ca pe lângă construcţia unui ansamblu rezidenţal pe terenul pe care a funcţionat fostul Combinat de Prelucrare a Lemnului, să fie construit şi primul mall de la Bistriţa, Metropolis Mall (nume provizoriu Calm Imobil Center). Consilierii locali şi-au dat acceptul pentru construcţia unui ansamblu rezindenţial la Bistrita. Proiectul a fost dezbătut si a primit acceptul. Astfel, conform proiectului, societatea Monte Calm Imob este dispusă să investească în reamenajarea zonei industriale din municipiul Bistriţa, unde intenţionează să amenajeze un ansamblu rezidenţial. De asemenea, urmează să fie amenajate spatii comerciale, birouri, o grădiniţă, cabinete medicale şi spaţii verzi. Terenul pe care urmează să se realizeze acest ansamblu rezidenţial este situat pe strada Tarpiului, pe amplasamentul fostului Combinat de Prelucrare a Lemnului şi are o suprafaţă totală de 135.302 metri pătraţi. Conform proiectului, în total vor fi construite 959 de apartamente. Totodată, vor fi amenajate parcaje stradale şi garaje subterane pentru folosinţa viitorilor locatari: parcări supraterane – circa 760 şi parcări subterane – circa 1.496. Investitorii susţin că realizarea ansamblului propus pe terenul în cauză va contribui la îmbunătăţirea aspectului zonei, dar şi la dezvoltarea municipului Bistriţa. In cadrul deschiderii a primului hotel de 5 stele din Bistriţa – Hotelului Metropolis, investitorul Petru Rus a declarat presei că, în ceea ce priveşte proiectul de refuncţionalizare a zonei industriale, acolo va fi construit şi un complex comercial, mai precis un mall. De asemenea, au fost purtate discuţii şi cu reprezentanţii marilor lanţuri de hipermarketuri şi există posibilitatea ca Auchan să ajungă şi la noi. Totodata, marci precum McDonald’sReal, PizzaHut, Zara, CK, Esprit, InterSport, Media Galaxy sau Mango isi vor deschide magazine in cadrul acestui complex.

UPDATE: 09 iulie 2011 Primul mall made in Bistrita va purta numele de Phoenix Shopping Center. 959 de apartamente, 2200 de locuri de parcare, dintre care 1500 subterane, asa va arata noul ansamblul rezidential ce se va construi pe o suprafata de 135.302 metri patrati, peste vechea locatie a Cpl-ului. Trei zeci de mii de metri patrati va avea Phoenix Shopping Center, care se doreste a fi primul mall construit in Bistrita. De spatii mari va beneficia si o clinica medicala privata – Central Medical City Clinique (11.000 metri patrati), in timp ce cladirea de birouri, Condor Bussines Center, va avea patru mii de metri patrati. Tot in aceasta locatie se va mai construi si un centru SPA Paradis, pe o suprafata de 2500 metri patrati si un Centru Educational Pegas, pe 1200 metri patrati. Dezvoltatorul imobiliar, grupul Metropolis, isi propune sa amenajeze 38.000 de metri patrati cu spatii verzi si parcuri si sa construiasca parcari subterane pe doua niveluri, dar si sali de cinema de tip multiplex in Phoenix Shopping Center. (Citynews)

UPDATE: 07 noiembrie 2012  Metropolis renunţă la ideea ansamblului rezidenţial din zona CPL, ne anunta Bistrita24. În toamna anului 2010, compania Metropolis cumpăra clădirile falimentarului Mopal plus încă 13 hectare de teren, intenţia fiind să construiască un ansamblu rezidenţial cu tot ce ar putea avea nevoie. După doi ani de aşteptări, Metropolis nu se apucă de construcţie, ci vrea să vândă terenul. Clădirile fostei fabrici de mobilă au fost demolate imediat după ce a fost făcută tranzacţia şi cam la acest stadiu au rămas lucrările. Metropolis anunţa construirea unui ansamblu rezidenţial cu un mall numit Phoenix Shopping Center de 30.000 de mp, o clinică privată, un centru  business, un spa şi un centru educaţional.Toate acestea au întârziat să apară, iar la doi ani de la anunţarea investiţiei, compania bistriţeană scoate la vânzare 137.000 de metri pătraţi de teren. Unii spun că Metropolis nu ar mai avea fonduri pentru materializarea investiţiei şi, mai mult, parte din terenul în cauză ar fi retrocedat.

Reclame

mai 30, 2011 - Posted by | bistrita | , ,

Un comentariu »

  1. F. frumos. Abia astept!

    Comentariu de Mich | iunie 3, 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: