equilibrium

The art of life

Statiunile din Ungaria (traseu + km)

Hajduszoboszlo – 60 km de punctul de frontieră Borş-Oradea. Staţiunea Hajduszoboszlo se află la 200 km de Budapesta,20 km de Debrecen şi 60 km de punctul de  frontieră Borş-Artand. Datorită apelor sale termale ( 75 C ) şi a microclimei ,este cunoscută şi numită ” Mekka bolnavilor ” şi  ” paradisul iubitorilor de apă şi soare „. Un paradis întins pe 25 ha,dotat cu o bază de tratament ultramoderna,bazine cu apă termală ( în aer liber şi acoperite ),cu hoteluri confortabile de 2-3 stele,pensiuni,restaurante,baruri,un parc foarte bine îngrijit,terenuri de sport,minigolf,tenis etc.

Szeged – 55 de km de la punctul de frontiera Nadlac – Arad. Oraşul Szeged se află în partea estică a Ungariei,foarte aproape de graniţa cu Romănia (52 km),pe malulrîului Tisa.Este un important centru cultural,ştiinţific şi artistic.Cunoscut şi prin Jocurile Artistice de Vară în aer liber,prin expoziţii,tîrguri internaţionale dar şi prin apele sale termale,este vizitat în fiecare an de un număr mare de turişti străini.

Gyula – 68 km de la punctul de frontiera Bors – Oradea. Localitatea este situat la granita de sud-est a tării. Singurul castel de cărămizi intact, din europa centrală se găseste aici. Este un oras linistit bogat în monumente istorice si parcuri.

Debrecen – 60 km de punctul de frontieră Borş-Oradea. Oraşul Debrecen este nu numai al doilea oraş ca mărime al Ungariei dar şi un important centru cultural şi turistic.

Eger – 217 km de punctul de frontieră Borş-Oradea. Eger  este un oraş in nordul Ungariei, la vest de Munţii Mátra. Este reşedinţa comitatului Heves şi unul dintre cele 23 oraşe cu statut de comitat ale ţării. Eger este cunoscut pentru castelul său, băile termale, clădiri istorice (incluzând şi cel mai nordic minaret turcic) şi pentru unele din cele mai bune vinuri maghiare. Are o populaţie de aproximativ 60.000 de locuitori.

Heviz – 371 km de punctul de frontieră Nadlac – Arad. Staţiunea Héviz se află în partea sud-vestică a lacului Balaton,aproape de oraşul Keszthely,la o distanţă  de 350 km de frontiera Romăniei, punctul de trecere Nădlac. Pentru automobilişti se recomandă traseul Szeged-Baja-Pécs-Kaposvár-Keszthely-Héviz.

Sopron – 498 km de punctul de frontieră Borş-Oradea. Oraşul „bijuterie” al Ungariei se află la 220 km de Budapesta lăngă graniţa cu Austria.Un oraş vechi unde trecutul se îmbină cu prezentul la fiecare pas.Este oraşul cu cele mai multe monumente istorice.Are un climat subaplin datorită aşezării sale la poalele munţilor Alpi.Este şi o zonă viticolă importantă,vinurile de la Sopron sunt cunoscute şi peste hotarele Ungariei.

Zalakaros – 455 km de punctul de frontieră Borş-Oradea. Localitatea, cu o vechime de 800 de ani, a devenit cunoscută  datorită apei termale din regiune.

Tapolca – 368 km de punctul de frontieră Borş-Oradea. Orasul cunoscut datorită pesterii sale, este situat în partea de vest a regiunii muntoasă Balaton. În apropierea  hotelului se află pestera de carst, care oferă nu numai o priveliste frumoasă dar si un microclimat special pentru tratamente.

Bukfurdo – 473 km de punctul de frontieră Borş-Oradea. Bukfurdo este la o distanta de 27 km departare de Szombathely si se poate ajunge atat cu trenul, cat si cu masina sau cu autobusul.Exista de asemenea, un tren intercity care face legatura intre Budapesta si Szombathely iar de aici se poate asigura un transfer pana in localitatea Bukfurdo.Pentru cei care calatoresc cu masina se recomanda teaseul: Budapesta-Sopron-Csorna-Szombathely-Bukfurdo.

Galyateto – 270 km de punctul de frontieră Borş-Oradea. Galyateto este unul dintre cele mai active orase deoarece aici oportunitatile sportive specifice zonei sunt nesfarsite: vara se pot face plimbari, calatori si pelegrinaje prin paduri si zonele muntoase din apropiere;iarna hotelul organizeaza concursuri de ski si plimbari cu sania trasa de cai prin paduri fiind un loc ideal pentru relaxare.

Pecs – 297 km de punctul de frontieră Nadlac – Arad. Orasul Pécs este situat în partea de sud a Muntilor Mecsek, beneficiând de o climă mediteraneană. Cu o vechime de 2000 de ani, orasul este leagănul artei si a culturii, fiind cunoscut pentru muzeele sale dar si pentru viata sa culturală. Regiunea este la fel de cunoscută si pentru vinurile sale.

Lilafured – 190 km de punctul de frontieră Borş-Oradea. Statiunea este asezata in partea estica a muntilor Bukk,inconjurata de paduri si gradini, intr-unul dintre cele mai frumoase zone ale Ungariei cu o clima general blanda si perfecta pentru cei cu probleme astmatice. Este usor de ajuns fiind situata la o distanta de 2 ore de orasul Budapesta.Se poate ajunge atat cu masina pe traseul M3 sau M30, cat si cu trenul.

Balaton & Siofok. Staţiunea Siofok este cea mai importantă atracţie turistică situată pe malul lacului Balaton. Venind spre sud-vest, din capitala Podului cu Lanţuri – Budapesta -, ajungi la cel mai mare lac al Europei Centrale – Balaton, supranumit „marea Ungariei”. Lacul Balaton poate fi cunoscut în detaliu printr-o vizită la muzeul Beszdes-Jossef. Aici se găsesc informaţii despre istoria lacului, navigaţie, dar şi curiozităţi legate de descoperiri arheologice. De-a lungul anilor, localnicii au reusit sa creeze propria versiune a culturii mediteraneene, de-a lungul malurilor lacului Balaton. In lunile de vara, inotatori, surferi, caiace si barci umplu suprafata alba a celui mai mare lac din Europa (77km lungime si 14km latime). Principalele statiuni din jurul lacului sunt Siofok, Keszthely, Balatonfured, Fonyod. Badacsony, Balatonlelle, Balatonboglar, Tihany. Siofok mai este numita is „capitala petrecerilor” si atrage multi tineri cu marile discoteci. In Keszthely se afla faomosul palat Festetics, iar Balatonfured este o localitate istorica, unde are loc in fiecare an balul Anna. Desi varful sezonului este in timpul verii, iubitorii lacului vin aici si iarna, pentur a pescui la copca sau chiar pentru a patina, daca gheata este destul de groasa. Vara, pe malul lacului puteti desfasura o multime de activitati, de la tenis, volei si fotbal, pana la vizite in satele rustice.

Reclame

mai 20, 2010 - Posted by | turism

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: