equilibrium

The art of life

Acidoza si Ph-ul organismului

Definitia Acidozei se rezuma la urmatoarele: creştere a acidităţii sangelui, datorită unor tulburări de ordin funcţional în organism. Acidoza se caracterizează prin coborîrea PH-ului sanguin sub 7,35 (valoarea normală: 7,35-7,45). Acidoza organică se datorează producerii în cantitate mare a unor acizi organici care nu sînt utilizaţi în organism. Astfel, cetoacidoza  este provocată de prezenţa în organism a acizilor cetonici (diabet), iar lactoacidoza, de prezenţa în organism a acidului lactic (în oboseala musculară). Dintre acidozele minerale, acidoza gazoasa e produsă de creşterea bioxidului de carbon în sânge (în nefrita gravă), fosfoacidoza, de creşterea fosfaţilor minerali şi a esterilor fosfatici (în boli de rinichi). Acidoza se determină prin măsurarea pH-ului sanguin direct în sângele venos. Se întîlneşte în formele grave de diabet care evoluează spre coma, în insuficienţa hepatică, în inanitie, în cancer, în intoxicaţii grave etc.

 

Un sange acid va determina intotdeauna o functionare precara a organismelor care in timp se vor defecta. La fel ca si la masini un combustibil impur, fara calitate, va face masina ca in timp sa devina o rugina.

 

Atunci când avem de a face cu orice simptom sau efect trebuie să analizăm cauza. Înţelegerea cauzei este la fel de simplă ca şi tratamentul. De exemplu, enervarea şi slăbirea ţesutului muscular în sine nu este o boală. Slăbiciunea, pierderea puterii nu este o boală; dar împiedicând eliminarea substanţelor toxice din ţesut, sângele devine încărcat cu acizi, şi acest fenomen îl numesc acidoza, otravă în sânge şi apoi în ţesut. Aceasta este boala, şi când toxinele se acumulează peste nivelul tolerat o criză are loc; ceea ce înseamnă că toxinele sau otrava sunt eliminate prin piele, un al treilea rinichi. Aceasta o putem numi boală dar nu este de fapt. Singura boală este acidoza latentă sistematică, care localizează părţile slabe ale corpului nostru. Şi ceea ce numim boală, sunt de fapt simptome sau efecte produse de eliminarea forţată a acizilor prin membrana mucoasă.

Atunci când această eliminare se efectuează prin membrana mucoasă a nasului, se numeşte răceală – guturai al nasului. Şi când aceste crize se repetă consecutiv mai mulţi ani membrana mucoasă se întăreşte şi ulcerează, şi oasele se măresc închizând pasajele. În această etapă apare febra şi astmul. Atunci când gâtul şi amigdalele sau oricare dintre pasajele respiratorii devine locul unei crize de aciditate, noi manifestăm boli precum bronşită, laringită, astm, pneumonie, etc. Când acizii se găsesc în cutia craniană suferim de demenţă, pierdere a memorie, Parkinson, Alzheimer, gândire înceţoşată, şi chiar şi depresie. Atunci când acizii sunt în sistemul digestiv suferim de IBS, disfuncţie autonomă, stenoză carotidă. Când acidul se găseşte la nivelul ţesutului pelvian avem de a face cu micro calcifiaţii a acestor acizi, care pot provoca tumori şi cancer cervical sau cancer de prostată. Ce este în nume? Toate sunt simptome ale expulsiei acizilor din sânge şi apoi din ţesut la diferite momente, şi au în principal acelaşi caracter şi implicare – şi anume – acidoză sistematică – o criză de toxicologie.

 

Descrierea poate fi extinsă la fiecare organ din corp – plămânii, ficatul, pancreasul, etc., inclusiv cel mai mare organ, pielea. Orice organ, ce este supraaglomerat de stres provenit din muncă, îngrijorare, rănire sau din orice cauză, poate deveni o locaţie pentru acidoză sistematică latentă a ţesutului. Simptomele resimţite diferă de la un organ la altul şi asta dă convingerea că fiecare complex de simptome reprezintă o boală distinctă, separată.

 

Nu este nici un dubiu că una dintre cele mai des utilizate tehnici în ziua de azi este tratarea bolii cu boală, şi imunizarea cu compuşi ai bolii. Ştiinţa medicală numeşte asta gândire patologică, vaccinare sau chiar terapie chimică.

 

Nu trebuie să cunoaştem boala, trebuie să cunoaştem cauzele cu toate aspectele lor pentru a preveni sau trata „bolile”. Cauza este constantă, mereu prezentă, şi întotdeauna aceiaşi. Numai efectele şi obiectul asupra căruia acţionează se schimbă şi schimbările sunt de cele mai multe ori inconsistente. Multe boli apar din cauza unor cazuri de otrăvire alimentară, indigestie şi în cele din urmă boli cronice. Iar dacă bolile sunt cauzate de acizi autogeneraţi, atunci care este cauza autogenerării. Răspunsul se găseşte în înţelegerea naturii materiei şi cum se organizează şi se dezorganizează aceasta. Am realizat că trebuie să fie o perturbare fizică sau emoţională pentru a organiza materia înainte de a avea loc dezorganizarea. Şi când materia începe să se dezorganizeze, aceasta dă naştere acizilor autogeneraţi. Acest lucru este adevărat pentru toată materia!

 

Unul dintre primele lucruri ce trebuie făcute pentru a scăpa de aşa numitele boli este să scăpaţi de tot acidul reţinut în corp. Din cauza acestei stări a sângelui şi a ţesuturilor bolile pot exista. Dimpotrivă, otrava va persista în organism până când acidul va fi depăşit. Atunci, şi numai atunci eliminarea va îndepărta toate urmele infecţiei venite din afară. Singura boală este supra aciditatea sângelui şi a ţesuturilor din cauza unui mod anormal de a trăi, a mânca şi a gândi. Tratamentul este de a vă purifica trupul şi de a îl umple cu energie.

 

(un articol de Dr. Robert O. Young)

 

www.phmiracleliving.com

Reclame

Ianuarie 11, 2009 - Posted by | sanatate

4 comentarii »

 1. Credeti ca consumul pe o perioada de ani a frunzelor de aloie crude ( aloie de a noastra nu aloie vera) ar fi putut fi atat de toxic incat sa duca la degradarea rinichilor si la nefopatie cronica interstitiala? Au acestea un continut de otrava la care sa nu reactioneze organismul prin nici o simptoma ci sa atace ambii rinichi ireversibil? Nu cunoasteti sa existe nici un antidot macar sa nu se distruga atat de galopant in continuare nefritele desi de un an nu a mai consumat si creatinina creste in continuare, sau nu poate fi asta cauza ? poate fi depistat prin vreo analiza daca exista o astfel de otrava in organism si sa actioneze in continuare?

  Comentariu de zamfira | Februarie 25, 2009 | Răspunde

 2. Zamfira, intrebarile tale necesita cu siguranta o explorare foarte larga pe acest subiect. Din punctul meu de vedere cel mai bine e sa iei legatura cu specilaisti experimentati care pot sa-ti spuna cu exactitate daca exista efecte pozitive/negative legate de acest lucru.
  Iata cateva adrese pe care le poti folosi, iar la contact poti trimite nelamuririle tale pentru a primi un raspuns exact legat de acest subiect!
  http://www.sanatate.org
  http://www.sfatulmedicului.ro
  http://www.sanatatea.com
  http://www.sanatateanaturista.com
  http://www.bio-sanatate.ro
  http://www.sanatateatv.ro

  Comentariu de zupernews | Februarie 25, 2009 | Răspunde

 3. principalul „ingredient” in corpul uman este apa. mii de celule mor si se nasc in corp in fiecare minut. ca sa regenerezi o celula sanatoasa trebuie sa ii dai material de constructie sanatos: apa. cautati sa beti apa cu un ph ridicat (peste 8.0) ca sa va ridicati nivelul ph-ului, sa eliminati acizii daunatori. evitati cola si alte bauturi acide.

  Comentariu de Cip | Decembrie 9, 2009 | Răspunde

  • Salutare. Perfect de acord cu acesta teorie, care in practica, are o multitudine de avantaje!

   Comentariu de zupernews | Decembrie 9, 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: